© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson denkt dat Formule 1-carrière nog niet over is

27 sep. 2018 15:08 René Oudman 0 reacties
Na vijf seizoenen komt er een, in ieder geval tijdelijk, einde aan de Formule 1-carrière van Marcus Ericsson. De 28-jarige Zweed moet zijn plaats bij Sauber afstaan: waar Antonio Giovinazzi het opengevallen plekje van Charles Leclerc inneemt, daar zetelt Kimi Raikkonen volgend jaar in de wagen die momenteel nog door Ericsson wordt bestuurd.

Ericsson baalt logischerwijs van de keuze van Sauber, maar laat zich niet uit het veld slaan. Voor volgend seizoen doet de voormalig Caterham-coureur dienst als derde rijder van de Zwitserse stal, in 2020 wil hij weer op de Formule 1-grid verschijnen.

“Racen is dat wat een coureur wil doen, dus de aankondiging van Sauber was geen goed nieuws voor mij. Toch ben ik blij dat ik bij Sauber kan blijven”, wijst Ericsson tijdens de persconferentie naar zijn nieuwe rol binnen het door Alfa Romeo gesteunde team. “Ik ben daarnaast wel op zoek naar een racezitje voor 2019. Binnen de Formule 1 gaat dat natuurlijk niet meer lukken, maar er zijn genoeg klassen waar ik in geïnteresseerd ben.”

De huidige nummer achttien van het wereldkampioenschap kreeg pas een aantal dagen geleden te horen dat Sauber hem niet aan een plaatsje op de grid van volgend jaar kan helpen. “Toen duidelijk werd dat Kimi had getekend wist ik al dat ik in een penibele situatie zat, maar ik bleef hoop houden. Afgelopen weekend heeft het team me verteld dat ze Antonio hebben aangenomen. Ik heb daarna, in samenwerking met mijn management, besloten om voor de rol als derde rijder te gaan.”

In vijf seizoenen tijd wist Ericsson geen verpletterende indruk achter te laten. Hij scoorde in totaal slechts vijftien punten, zijn beste resultaat was een achtste plaats tijdens de Australische Grand Prix van 2015.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen