Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson verwacht mee te strijden in de middenmoot

Marcus Ericsson verwacht komend seizoen de aansluiting te vinden met de middenmoot. Het team van Sauber reed vorig jaar steevast achteraan en mocht haar handen dichtknijpen met vijf punten. Ericsson verwacht verandering op dat gebied.

Marcus Ericsson wist vorige jaar geen enkel punt te behalen in de Formule 1. Sterker nog, de Zweed wist voor het laatst te scoren in 2015. Toch verwacht hij dit jaar punten te kunnen sprokkelen. Ericsson vertrouwt in een ander beeld dan vorig seizoen: " Ik geloof dat we in de middenmoot zullen staan, al zal dat in de onderste helft van de middenmoot zijn. Als we een goede setup met een goede balans kunnen vinden en de banden aan het werk krijgen, dan zouden we in de middenmoot moeten kunnen meevechten."

"We weten dat we dit jaar over de middelen beschikken om het te doen, dus aan motivatie geen gebrek. We hebben niet alleen een nieuwe auto, we hebben ook een nieuwe Ferrari-krachtbron waar we meer van verwachten. Dat terwijl we het vorig jaar met de krachtbron uit 2016 moesten stellen." "Door die motor kwamen we gewoon veel tekort. Nu is het pakket zoveel beter. We zullen niet op ons allerbest zijn in Melbourne, want we moeten nog veel leren, maar dat geldt evengoed voor de andere teams."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden