© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson ziet avontuur in IndyCar Series wel zitten

04 okt. 2018 13:33 René Oudman 0 reacties
Anno 2018 rijdt hij nog voor Sauber in de Formule 1, maar na vijf seizoenen actief te zijn geweest in de koningsklasse van de autosport moet Marcus Ericsson uitzien naar een andere raceserie. Sauber buigt volgend seizoen op de diensten van Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi, waardoor Ericsson langs de zijlijn komt te staan.

Ericsson gaf in een eerder stadium al aan terug te willen keren in de Formule 1 voor het seizoen 2020. In de tussentijd blijft de 28-jarige Zweed aan bij Sauber, hij zal daar volgend seizoen door het leven gaan als derde rijder en officiële ambassadeur.

Rijden is echt wat iedere coureur wil, zo ook de Zweed. Ericsson heeft zijn ogen op de Amerikaanse IndyCar Series gezet. "We kijken naar verschillende opties en er is op dit moment nog niets besloten", liet Ericsson op de donderdag voor de Japanse Grand Prix weten. "Het belangrijkste doel is dat ik in ieder geval kan racen. IndyCar is de meest aantrekkelijke optie voor mij, we hebben gesprekken met enkele teams en het ziet er goed uit."

Ericsson wil per se in de IndyCar Series rijden, omdat hij die klasse het meest op de Formule 1 vindt lijken. "Als ik terug wil keren in de Formule 1, dan zal ik op de toppen van mijn kunnen moeten presteren. De enige manier om fit te blijven is om in de single seaters actief te blijven."

In de recente geschiedenis trokken er meerdere coureurs vanuit Europa naar de IndyCar Series, enkelen waren bijzonder succesvol. Scott Dixon werd vorige maand voor de vijfde keer kampioen en won in het verleden al eens de Indy 500. De laatste drie Indy 500's werden allen gewonnen door rijders die in Europa naam maakten, alvorens ze naar de VS trokken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen