Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

Ervaringsdeskundige Bottas adviseert Perez over 'moeilijke situatie naast Verstappen'

Sergio Perez verkeert bij Red Bull in een soortgelijk situatie als waarin Valtteri Bottas zich bij Mercedes bevond. Welk advies zou Bottas de Mexicaan geven als hij daarom vroeg? Die vraag legde RacingNews365 voor aan de Fin.

Bottas Perez
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vijf jaar lang was Valtteri Bottas bij Mercedes de teamgenoot van Lewis Hamilton. Hij pakte zijn Grand Prix-overwinningen mee, maar kon nimmer uit de schaduw van zijn illustere teamgenoot Lewis Hamilton stappen. In zekere zin verkeert Sergio Perez bij Red Bull in een soortgelijke positie met Max Verstappen als de regerend tweevoudig wereldkampioen naast hem.

"Ik ben er zeker van dat dat niet makkelijk is", zo begint Bottas zijn verhaal in een exclusief interview met RacingNews365. "Hij zal zo ontzettend graag willen winnen. Maar hij zit in hetzelfde schuitje als waar ik in zat. Hij zit naast iemand die ontzettend moeilijk te verslaan is, iemand die super constant presteert en over ontzettend veel talent beschikt. Het is niet makkelijk voor hem."

Wat voor advies zou Bottas mee willen geven aan Perez? "Wat voor advies? Ik zou zeggen 'probeer niet in een spiraal terecht te komen van steeds maar teveel willen. Blijf vooral geloven in je eigen kwaliteiten en doe daarbij vooral je eigen ding, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan", aldus Bottas, die met een zekere mate van moedeloosheid zijn laatste tip mee lijkt te geven: "Blijven proberen."

"Er zijn ergere dingen", aldus Bottas

Gevraagd of het om bovenstaande redenen een gemengd genoegen is om voor een topteam uit te komen waar je te maken krijgt met een teamgenoot die je kan overschaduwen, antwoordt Bottas bevestigend.

"Dat is een gemengd genoegen, ja. Elke keer dat je in de snelste auto stapt, ben je een bevoorrecht mens. Elke keer dat je de baan op gaat, maak je kans op de poleposition of maak je kans op de overwinning in de race. Iedereen wil zich in een dergelijke positie bevinden, dus in dat opzicht is het een voorrecht."

"Maar je wordt dan ook op regelmatige basis tweede", zo vult RacingNews365-journalist Dieter Rencken zijn gesprekspartner aan. "Precies dat, en dat is niet leuk", bevestigt Bottas, om vervolgens de hele kwestie met vier woorden ook weer te nuanceren: "Er zijn ergere dingen."

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1