Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ervaringsdeskundige Verstappen vertrouwt op sterke inhaalrace: "Dit helpt ons dit jaar om in te halen"

Max Verstappen start de Formule 1 Grand Prix van België, als er niet nog meer gridstraffen volgen voor coureurs, vanaf de vijftiende plaats. Een inhaalrace is noodzakelijk voor een goed resultaat. Verstappen draait er zijn hand niet voor om, zeker nu dit jaar in het bijzonder een belangrijk element anders is.

Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Nee, Max Verstappen deinst niet terug voor een inhaalrace, dat hebben we recent in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije nog mogen aanschouwen. Ook op Spa-Francorchamps, daar waar de Grand Prix van België verreden wordt, moet hij aan de bak. Het is nog net geen gesneden koek voor hem, maar hij kan wel leunen op flink wat ervaring.

"Bijna elk jaar hebben we het wel gehad, dus het hoort er een beetje bij om een keer tijdens een race van achteraan te moeten komen", oppert hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Het is dit jaar wel heel anders. We zijn veel sneller op het rechte stuk, dus dat helpt om in te halen."

Menigeen is het erover eens dat Verstappen gezien zijn pace 'gewoon' voor de overwinning moet kunnen gaan. De Red Bull-coureur zelf lijkt het podium een realistischer doel te vinden.

"Je moet een beetje geluk hebben en het moet een beetje meezitten, vooral in die eerste paar ronden. Daar moet je niet teveel tijd verliezen. Vooral als het DRS-treintjes worden, dan wordt het natuurlijk heel lastig om in te halen, maar dat zien we morgen wel weer."

Verstappen stipt cruciaal moment aan

"Het ligt ook aan de situatie op zondagmiddag", vervolgt hij. "Het wordt natuurlijk warmer. Tijdens de wedstrijd zie je dan wel hoe snel je bent, maar ik geloof in het podium."

Bepalend is de start. Niet eens zozeer om daar al zoveel mogelijk posities te pakken, maar vooral om daar de boel heel te houden, om daarna de jacht te openen: "Je moet geen schade rijden bij de start. Als je een plekje verliest, dan is dat maar zo. Maar weet je, ik denk daar op die manier niet eens over na. We zien het wel als de lichten uitgaan. Dan positioneer je je zo goed mogelijk."

Het wordt dit jaar meer dan voorheen wel even oppassen geblazen in de eerste bocht, de fameuze La Source Hairpin. Bij het uitkomen daarvan zijn grindbakken aangelegd, waardoor 'even' wijd gaan er niet meer bij is. "Die bocht is krapper geworden, dat zagen we ook in de Formule 3. Dat is dus even oppassen."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen