Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon: 'Dankzij mij zit Pierre Gasly in de autosport'

Dit raceweekend in Sepang maakt de Fransman Pierre Gasly zijn debuut in de Formule 1. Bijna was het echter niet zo ver gekomen. Gasly was als kind meer met voetballen bezig dan met racen maar dankzij de familie van Ocon ontdekte hij alsnog zijn echte talent!

Pierre Gasly hengelt al enkele seizoenen naar een stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Vorig jaar vond de leiding van Red Bull hem nog niet rijp genoeg voor het allerhoogste niveau. Nu de prestaties van Daniil Kvyat opnieuw tegenvallen bij Toro Rosso krijgt de Fransman alsnog zijn grote kans. In tegenstelling tot veel andere coureurs is Gasly wat betreft de autosport een echte laatbloeier. Waar menig coureur al vanaf zijn vierde actief aan het karten was, kwam het kartvirus bij Gasly pas op tienjarige leeftijd. Volgens zijn landgenoot Esteban Ocon heeft zijn familie ervoor gezorgd dat Gasly alsnog zijn voorliefde voor het racen ontdekte.

"Mijn ouders waren vroeger bevriend met zijn ouders. Ik was op een dag aan het karten en Pierre was aan het voetballen. Mijn vader zei toen: 'Waarom ga je niet even rijden in de kart van Esteban?'. Daarna is hij direct gestopt met voetballen!" Ocon debuteerde zelf in 2016 halverwege het seizoen voor het team van Manor. Dit jaar stapte de talentvolle Fransman over naar Force India en scoort hij bijna in elke race punten. Hij verwacht echter dat de druk voor Gasly er vanaf het eerste moment volop staat. "Ja, ik denk wel dat Pierre direct moet presteren. Helemaal met het Red Bull programma, dan zeker!"

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"