© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Esteban Ocon: 'Dankzij mij zit Pierre Gasly in de autosport'

28 sep. 2017 12:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Dit raceweekend in Sepang maakt de Fransman Pierre Gasly zijn debuut in de Formule 1. Bijna was het echter niet zo ver gekomen. Gasly was als kind meer met voetballen bezig dan met racen maar dankzij de familie van Ocon ontdekte hij alsnog zijn echte talent!

Pierre Gasly wilde liever profvoetballer worden

Pierre Gasly hengelt al enkele seizoenen naar een stoeltje in de koningsklasse van de autosport. Vorig jaar vond de leiding van Red Bull hem nog niet rijp genoeg voor het allerhoogste niveau. Nu de prestaties van Daniil Kvyat opnieuw tegenvallen bij Toro Rosso krijgt de Fransman alsnog zijn grote kans.

In tegenstelling tot veel andere coureurs is Gasly wat betreft de autosport een echte laatbloeier. Waar menig coureur al vanaf zijn vierde actief aan het karten was, kwam het kartvirus bij Gasly pas op tienjarige leeftijd.

Volgens zijn landgenoot Esteban Ocon heeft zijn familie ervoor gezorgd dat Gasly alsnog zijn voorliefde voor het racen ontdekte.

"Mijn ouders waren vroeger bevriend met zijn ouders. Ik was op een dag aan het karten en Pierre was aan het voetballen. Mijn vader zei toen: 'Waarom ga je niet even rijden in de kart van Esteban?'. Daarna is hij direct gestopt met voetballen!"

Ocon debuteerde zelf in 2016 halverwege het seizoen voor het team van Manor. Dit jaar stapte de talentvolle Fransman over naar Force India en scoort hij bijna in elke race punten. Hij verwacht echter dat de druk voor Gasly er vanaf het eerste moment volop staat.

"Ja, ik denk wel dat Pierre direct moet presteren. Helemaal met het Red Bull programma, dan zeker!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen