Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon: 'Ik krijg vanzelf een kans bij Mercedes'

Esteban Ocon behoort net als Max Verstappen tot de grootste talenten in de Formule 1. De jonge Fransman heeft zich goed ontwikkeld en reed dit jaar een ijzersterk seizoen voor Force India. De Mercedes-junior is zelf ook erg tevreden over zijn prestaties en denkt dat hij in de toekomst vanzelf een kans krijgt bij Mercedes.

Dit seizoen reed Ocon erg sterk bij het team van Force India. De Fransman behaalde in bijna elke race punten en eindigde uiteindelijk als achtste in de eindstand van het WK. Daarnaast maakte hij het zijn ervaren teamgenoot Sergio Perez erg moeilijk, waardoor hij veel krediet kreeg dit seizoen. Ook bij Mercedes, aldus Ocon. "Force India en Mercedes zijn beiden erg blij met mijn huidige prestaties" , zegt Ocon dan ook vol zelfvertrouwen tegenover Autosport.com. "En zolang iedereen gelukkig is, blijf ik op deze manier doorgaan" , voegt hij daar aan toe.

Hoewel Mercedes hem scherp in de gaten houdt, zal hij volgend jaar in ieder geval niet in de zilveren bolide te bewonderen zijn. Of hij in 2019 wel bij Mercedes rijdt is nog maar zeer de vraag, maar Ocon denkt dat hij vanzelf een kans krijgt. "Als iedereen blij is met mijn prestaties komt er vanzelf een kans bij Mercedes. Als je goed presteert en blijft presteren komen die kansen vanzelf namelijk" , besluit Ocon nuchter.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden