© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Esteban Ocon kan eerste F1-record pakken in Amerika

12 okt. 2017 07:10 Rik Alkema 0 reacties
Esteban Ocon wordt gezien als een even groot talent als Max Verstappen. De jonge Fransman streed dan ook met de Nederlander om de Formule 3-titel in 2014 én won die strijd. Nu hij in de Formule 1 rijdt kan hij nog niet strijden om de overwinningen, maar is hij wel bezig met een indrukwekkende reeks.

Esteban Ocon bezig aan indrukwekkende reeks

Esteban Ocon begon zijn Formule 1-carrière vorig seizoen tijdens de Grand Prix van België. Hij mocht destijds het stoeltje van Rio Haryanto overnemen bij het achterhoede team van Manor.

Dat deed hij niet onverdienstelijk, al was er op voorhand niet veel te halen voor Ocon bij Manor. Zijn bolide was veel te langzaam, waardoor Ocon constant achteraan reed. Toch maakte hij indruk op het team en op Force India, dat hem inlijfde voor het huidige seizoen.

Zodoende mocht Ocon dit seizoen instappen bij Force India. Zijn doel op voorhand was duidelijk: elke race punten scoren. 

Dat lukte in 15 van de 16 wedstrijden tot nu toe, waardoor Ocon bezig is aan een indrukwekkend seizoen. Daar kan ook nog een record bij komen tijdens de Grand Prix van Amerika.

Als Ocon de GP van Amerika uitrijdt is hij namelijk de eerste debutant in de Formule 1 die 26 wedstrijden achter elkaar uitrijdt. Met de wedstrijden van vorig seizoen staat Ocon momenteel op 25 wedstrijden, evenveel als Max Chilton. 

Chilton haalde in 2013 en 2014 in 25 wedstrijden voor Marussia F1 de finish, voordat hij in de 26e wedstrijd na een touché met teamgenoot Jules Bianchi de wedstrijd voortijdig moest staken.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen