© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Esteban Ocon overtreft alle verwachtingen van Force India

10 okt. 2017 15:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Esteban Ocon, 21 jaar, is pas bezig aan zijn eerste volledige seizoen. Desondanks rijdt de Fransman ijzersterk en ontwikkelt hij zich razendsnel.

Ocon bezig aan uitstekend Formule 1 seizoen

Met nog vier races te gaan staan er al 65 punten achter de naam van Ocon. Binnen Force India is wel duidelijk dat de Fransman getalenteerder is dan teamgenoot Perez. De Mexicaan heeft letterlijk zijn handen vol aan zijn teamgenoot en met regelmaat liggen de twee met elkaar in de clinch.

Directeur Otmar Szafnauer is lyrisch over het optreden van Ocon in 2017. "Esteban is slim. Hij scoort aan de lopende band punten en brengt zijn auto heelhuids over de finish. Hij is nog erg jong en leert iedere race weer bij."

"We hadden verwacht dat hij een goed jaar zou draaien, anders hadden we hem natuurlijk niet gecontracteerd. Ik moet eerlijk bekennen dat Ocon al onze verwachtingen heeft overtroffen. Hij heeft nog weinig ervaring en is nog erg jong. Vanzelfsprekend blijft het afwachten wat we nog meer van hem mogen verwachten in de toekomst."

Dat Ocon zichzelf snel aanpast en verbeterd is ook terug te zien in het onderlinge duel tussen hem en Perez. Binnen Force India zien ze een steile leercurve.

"Dat is afhankelijk van hoe steil zijn leercurve is en hoe lang hij zichzelf zo snel weer door te ontwikkelen. Dat Ocon een grote belofte is staat buiten kijf."

De jonge Fransman staat onder contract bij Mercedes dat hem onderbracht bij Force India. Het Duitse team houdt de ontwikkeling van het talent nauwlettend in de gaten. In theorie is Esteban Ocon een van de kanshebbers voor een stoeltje bij Mercedes in 2019.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen