Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Europese GP geslachtofferd voor Miami? "Een realistisch scenario"

Volgend jaar staat voor het eerst de Grand Prix van Miami op de Formule 1-kalender. Goed nieuws voor de Verenigde Staten, minder goed nieuws voor één van de Europese races. Naar alle waarschijnlijkheid moet één van die races voor het nieuwe evenement wijken.

Miami Map
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Formula 1

Het zal al lang in de pijplijn, maar jaar na jaar kwam er geen duidelijkheid over de Formule 1 Grand Prix van Miami. Tot vorige week. De Formule 1 sloot een tienjarige deal met Miami om een race te organiseren op een circuit dat rond het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins kronkelt. Al was duidelijk dat dit waarschijnlijk niet koste hoefde te gaan van de GP van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas.

"We hebben altijd al gezegd dat Amerika een belangrijke afzetmarkt is voor ons. Daar liggen heel veel kansen, en het hebben van twee races in de VS betekent dat we in de juiste richting werken. We houden de twee evenementen gescheiden om ze allebei de ruimte te geven, wat in dat strategische plan cruciaal is", zo geeft F1-CEO Stefano Domenicali aan in gesprek met onder andere RacingNews365.

Desondanks lijkt het erop dat Domenicali de GP-kalender niet verder wil uitbreiden tot 24 GP's of meer: "We moeten realistisch zijn en concluderen dat we nu eenmaal niet 52 weekenden kunnen racen", aldus de Italiaan die niet uitsluit dat één van Europese races het haasje is.

"Dat is een mogelijkheid", vervolgt Domenicali. "Het goede nieuws is echter dat er genoeg animo is om unieke evenementen te organiseren. We zullen daarbij de strategische keuzes voor bepaalde gebieden combineren met bewuste keuzes voor races met een historische waarde in de Formule 1. Dat is het mooie van alle kansen die in het verschiet liggen."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco