Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Ex-Mercedes-kopstuk treft uit elkaar gescheurd Williams aan

Williams-teambaas James Vowles staat inmiddels een paar maanden aan het roer van het gehavende Williams Racing, het historische team wat al een aantal tegenvallende jaren achter de rug heeft. Gaat het Williams en James lukken om weer mee te kunnen vechten voor de punten?

James Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

James Vowles is een Brits motorsportingenieur. Voordat hij bij Williams aan de slag ging was hij motorsport-strategiedirecteur bij Mercedes, waar hij ruim twaalf jaar gewerkt heeft. Ondertussen is hij al een paar maanden teambaas van het Britse Formule 1-team Williams. In gesprek met onder andere Racingnews365 legt hij uit wat zijn verwachtingen van het team waren en of deze ook overeen kwamen met de realiteit.

"Dit gaat over de toekomst"

"Ik had natuurlijk wel een verwachting van wat er in het team goed zat en waar eventueel nog aan gewerkt zou kunnen worden. En ik denk dat deze verwachtingen ook voor het grootste gedeelte klopten."

Vowles prijst de werknemers die betrokken zijn bij het team: "Er is een overvloed aan fantastische mensen, die een slag in de rondte hebben gewerkt om te komen tot waar we nu zijn. Wat echt is opgevallen afgelopen maanden, is dat we allemaal een overweldigende motivatie hebben om dichter vooraan op de grid te komen."

"Williams is eigenlijk uit elkaar gescheurd vanwege verschillende redenen. Dus we moeten uitbreiden met wat we nu hebben. Wat ik kan zeggen, is dat ik hoop binnen zes maanden meer grip te hebben over de situatie. Dat klinkt als een lange tijd, maar dit moet goed gedaan worden. Het gaat niet over dit jaar, het gaat niet eens over volgend jaar. Het gaat over de toekomst."

Verwachtingen tijdens dit seizoen

"Als we gaan kijken naar balans, denk ik dat er geen groot verschil gaat plaatsvinden in de rangorde met wat we tot nu toe gezien hebben van de auto. Er zijn drie teams die voor het laatste punt vechten, maar of wij ook diegene zijn die straks in die positie zitten.."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'