Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Exclusief: Alpine kampt met luxeprobleem: "Misschien te veel juniorcoureurs"

Net als Red Bull, Ferrari en Mercedes heeft ook Alpine een eigen talentenopleiding om jonge coureurs op te leiden richting de Formule 1. Maar nog nooit heeft iemand de laatste stap richting de koningsklasse echt weten te zetten. Alpine-CEO Laurent Rossi schijnt zijn licht op de kwestie.

Alonso Monaco
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Red Bull is misschien wel het meest beroemd (of berucht?) om de talentenopleiding. Echter, elk team heeft een dergelijke kweekvijver. Zo ook Alpine. Als je zo gauw even niemand weet te noemen die het via dat programma daadwerkelijk tot de Formule 1 schopte, dan is dat niet vreemd. Op dit moment zitten Fernando Alonso, wiens cv voor zich spreekt, en Esteban Ocon (Mercedes-junior) bij het team.

Het talent is er volgens Laurent Rossi echter wel en nog in groten getale ook. Alpine kampt dan ook met een een luxe-probleem. Dat zegt de Alpine-CEO in een exclusief interview met RacingNews365 niet met zoveel worden, maar de uitdaging om iedereen een goed plekje te bieden, is groot.

"We hebben een hoop namen die op de de deur van de Formule 1 kloppen, zoals Christian Lundgaard en Guanyu Zhou. Dat soort jongens is één of twee vrije trainingen verwijderd van een superlicentie. Oscar Piastri (alle drie de genoemde coureurs rijden in de Formule 2, red.) heeft die zelfs al."

"Eerlijk gezegd hebben we misschien wel te veel goede juniorrijder. Op dit moment kijken we dan ook naar de verschillende opties voor hen. We kijken of ze verder kunnen gaan met ons, of ze bij een ander team terecht kunnen komen, of dat ze op middellange misschien doorschuiven naar een rol als reservecoureur binnen Alpine. Maar we hebben dus genoeg talenten en in dat opzicht prijs ik mezelf gelukkig."

Met de suggestie dat Alpine zich in een lastiger parket bevindt dan andere teams, puur omdat het geen partner heeft in de Formule 1, kan Rossi alleen maar instemmen. Ze zelf onderbrengen bij een ander team is dus uitgesloten. Echter, er zou wel degelijk interesse zijn van andere teams om iets met die eerder genoemde coureurs te ondernemen: "Als een coureur goed genoeg is, vind je altijd wel een plekje voor hem."

"Een aantal teams hebben al hun interesse laten blijken voor de drie coureurs die ik al genoemd heb. Ik maak me dan ook niet al te veel zorgen over hen als ik heel eerlijk ben."

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Alpine

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022