Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Exclusief: Andretti adviseert Hamilton over voortgang carrière

Keert Lewis Hamilton in 2022 terug in de Formule 1? Het blijft dé vraag waar nog geen antwoord op is. In een exclusief interview met RacingNews365 legt Mario Andretti uit waarom hij denkt dat we de zevenvoudig wereldkampioen dit jaar weer terugzien in de F1.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is nog altijd stil rondom de persoon Lewis Hamilton. De Brit heeft na de zondag van de Grand Prix van Abu Dhabi niks meer van zich laten horen. In die desbetreffende wedstrijd werd de Mercedes-coureur in de allerlaatste ronde ingehaald door Max Verstappen. De Nederlander schreef daarmee niet alleen de zege maar ook het wereldkampioenschap op zijn naam.

Het kampioenschap op deze manier verliezen, viel Hamilton zwaar. De Brit kwam niet opdagen op het (voor de top drie) verplichte FIA-Gala en heeft geen berichten meer geplaatst op social media. Menig F1-journalist vraagt zich daarom af of we de Mercedes-man dit jaar nog wel terugzien in de Formule 1.

Oud-coureur Mario Andretti is van menig dat de Brit in 2022 gewoon weer aan de start van het F1-seizoen moet verschijnen. "Het is moeilijk om jezelf in iemand anders zijn schoenen te plaatsen, maar als ik hem was zou ik zeggen: 'weet je wat, ik ga het gewoon doen en zal ze een poepie laten ruiken'", zegt de wereldkampioen van 1978 in een exclusief interview met RacingNews365.

Waarom Andretti denkt dat Hamilton terugkomt

Andretti raadt Hamilton aan om volgend jaar opnieuw de strijd aan te gaan voor het wereldkampioenschap. Hij denkt ook te weten wat de Brit zou kunnen motiveren om deze beslissing te maken.

"Hij kan op eenzame hoogte komen met een achtste wereldtitel, dus wat voor aanmoediging zou je nog meer willen? Hij heeft zoveel om naar uit te kijken, om weer de gevechten aan te gaan. Hij heeft alle eigenschappen in huis om te kunnen vechten. Dus dat is hoe ik ernaar kijk", licht de Amerikaan toe.

Voor de F1-liefhebbers zou het ook goed zijn als Hamilton terugkeert om weer met Verstappen te vechten, denkt Andretti. "Ik weet zeker dat al zijn fans graag zien dat deze saga doorgaat. Zeker met deze mooie rivaliteit die je hebt tussen twee teams en twee geweldige coureurs."

Weet hij dan zeker dat Hamilton terugkeert? "Ik denk van wel. Ik denk dat hij zichzelf zelfs een slechte dienst zou bewijzen door onder negatieve omstandigheden te vertrekken", aldus de voormalig coureur van onder andere Ferrari en Williams.

'Lewis kan niet klagen over pech'

Als we het hele seizoen in beschouwing nemen dan mag Hamilton 'niet echt klagen' vindt Andretti. Hamilton heeft namelijk gedurende het seizoen veel geluk gehad, zo oordeelt de oud-coureur. "Ik vind dat je aan het eind van de dag niet om het uiteindelijke resultaat heen kunt."

"Lewis kan niet echt klagen over pech, want kijk naar wat er gebeurde in Silverstone bijvoorbeeld. Daar schakelde hij zijn grootste rivaal uit, hij had schade aan zijn auto en de race werd stilgelegd. Toen kon hij de auto repareren en nog steeds vooraan starten en de race winnen. Dat terwijl zijn rivaal in het ziekenhuis lag."

Verstappen heeft het kampioenschap verdiend

De Amerikaan is van mening dat Verstappen zijn wereldkampioenschap dubbel en dwars heeft verdiend. "Max is zeker een verdienstelijke wereldkampioen. Max weet verdomd goed dat er een mirakel voor nodig was om dit te laten gebeuren en het mirakel was Nicholas Latifi die crashte, wat niemand had kunnen voorspellen."

"Maar dat is het mooie van onze sport. Het is pas voorbij, als het voorbij is. Dat moet je accepteren." Volgens Andretti heeft het dan ook geen zin om bij de pakken neer te gaan zitten.

"Je kunt huilen tot je een ons weegt, maar dat is niet de eerste keer dat zulke dingen gebeuren op het laatste moment, het beslissende moment. Ik denk dat we, ook door hoe het eindigde, het Formule 1-seizoen van 2021 mogen beschouwen als een echt fantastisch seizoen."

Deze coureurs zouden Hamilton kunnen vervangen bij Mercedes

Gaat Hamilton na het verpletterende verlies in Abu Dhabi zijn racehelm aan de wilgen hangen? Zo ja, zou hij door deze coureurs vervangen kunnen worden bij Mercedes.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

25 reacties

x
Interview teammanager Verstappen "Zinloos voor Verstappen om dan een hele nacht door te rijden"