Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Exclusief: Dit zijn Verstappens eerste taken voor Red Bull in 2022

Max Verstappen is begonnen met de voorbereidingen voor het seizoen van 2022, waarin hij zijn wereldtitel moet gaan verdedigen. In een exclusief interview met RacingNews365 legt Red Bull-teambaas Christian Horner uit hoe zijn eerste weken er uit zullen zien.

Verstappen RB home comming
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Na een welverdiende vakantie is Max Verstappen weer begonnen met trainen voor het volgende Formule 1-seizoen. In 2022 zal de Nederlander zijn titel gaan verdedigen met de RB18, volledig aangepast aan de vernieuwde technische reglementen in de koningsklasse. Toch is het 'business as usual' bij de Red Bull-fabriek, zo legt Horner uit in een exclusief interview met RacingNews365.

"Max heeft wat vrije tijd gehad met zijn familie tijdens kerst en oud en nieuw", zo trapt de teambaas van Verstappen af. "Vorige week is hij weer begonnen aan zijn training, dus het gaat prima met hem. Het was een zwaar seizoen vorig jaar, voor iedereen. Het was dus fijn om wat vrije tijd te hebben tijdens de feestdagen, zodat we konden reflecteren op een geweldig seizoen." Verstappen is volgens zijn teambaas weer volledig opgeladen en topfit voor het nieuwe seizoen.

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, begint de intensieve training weer voor de Formule 1-coureurs. Vanuit Monaco is ook Verstappen weer aan het trainen om fysiek en mentaal in bloedvorm te zijn. "Hij traint keihard en kijkt uit naar het komende seizoen", aldus Horner.

Verstappen snel weer terug naar de Red Bull-fabriek

Na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi bracht Verstappen een bezoekje aan de fabriek van Red Bull om zijn team te bedanken voor 2021. In december was het nog tijd voor het vieren van de titel, maar in januari begint het serieuze werk weer in Milton Keynes. "Hij is hier volgende week weer ergens", bevestigt Horner, die uitlegt wat de eerste taken van Verstappen zullen zijn. "Natuurlijk is het op dit moment van het jaar vooral simulatorwerk, het worden veel werkzaamheden in de virtuele wereld."

Daarna is het tijd voor de standaard pre-season werkzaamheden. "Het stoeltje passen en dat soort dingen, merchandise en zo. Vanaf de laatste week van januari wordt het wat drukker voor hem." Er is volgens Horner nu geen tijd meer om de titel te vieren. "We zijn volledig gefocust op 2022 nu. 2021 is klaar. We vieren het feit dat we nummer 1 op de auto hebben staan, maar 2021 is nu geschiedenis. Alle focus ligt nu op de shakedown, de eerste test, de eerste race en de rest van het seizoen."

Ook interessant:

Red Bull nodigt Verstappen fans uit voor presentatie

Red Bull deelde die eerste teaservideo als onderdeel van een vooraankondiging over de launch van de daadwerkelijke auto van Max Verstappen. Een datum wordt niet genoemd, maar wel de mogelijkheid om als fan daarbij digitaal aanwezig te zijn.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona