Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Exclusief: Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen

Max Verstappen en Red Bull hebben niet lang kunnen genieten van hun wereldtitel, want op weg naar 2022 staat hen weer een nieuwe grootse uitdaging te wachten. De regels gaan compleet op de schop, dus moet er hard gewerkt worden. RacingNews365 sprak met Christian Horner over de stand van zaken en de gloednieuwe RB18.

Red Bull 2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © F1

Max Verstappen en Red Bull waren in december even in de zevende hemel. In Abu Dhabi barstte er een groot feest los, nadat de Nederlander zijn eerste Formule 1-wereldtitel had veroverd. Ook in de Red Bull-fabriek werd de champagne ontkurkt, maar lang kon men niet met volle teugen genieten van de titelwinst.

In 2022 krijgen Red Bull en Verstappen namelijk een enorme uitdaging voor hun kiezen. Het technische reglementenboek wordt helemaal overhoop gegooid en men moet van voor af aan een compleet nieuwe wagen ontwikkelen, en dat in combinatie met een budgetplafond.

RacingNews365 zat samen met Christian Horner, teambaas van Red Bull, om te praten over de voortgang en de RB18, waarmee Verstappen over iets meer dan een maand aan de start van de testdagen in Barcelona zal staan en de jacht op zijn tweede Formule 1-titel mee opent.

Red Bull-personeel draait overuren

Er wordt momenteel met man en macht gewerkt aan de RB18, die uit de koker komt van Formule 1-ontwerpgoeroe Adrian Newey. Horner vertelt: "Het is weer dat tijdstip van het jaar waarop het allemaal erg gespannen is. Er worden lange dagen gemaakt en er wordt veel eten besteld", lacht hij.

"Er wordt hard gewerkt aan de RB18 en deze krijgt langzaam vorm. We hebben de meerderheid van onze doelen tot nu toe weten te behalen. Het team werkt ongelooflijk hard en het komt allemaal langzaam samen. Volgende week gaan we de auto helemaal opbouwen!", klinkt de Red Bull-voorman enthousiast.

Verstappen gaat nieuwe Red Bull al voor testdagen uitproberen

Net als de vorige jaren het geval was, zal Red Bull haar nieuwe bolide nog voordat de testdagen daadwerkelijk beginnen al het asfalt op sturen. De Oostenrijkse renstal, met als thuisbasis het Britse Milton Keynes, gaat een zogeheten shakedown afwerken.

Daarbij mogen Verstappen en Perez tezamen op het circuit, onder het mom van een 'filmdag', maximaal 100 kilometer afleggen met de RB18 op speciale Pirelli-banden. Zo'n shakedown wordt vooral gebruikt om te zien of alle systemen fatsoenlijk werken en er geen bijzondere dingen aan het licht komen.

Vorig jaar deed men dat op Silverstone, dat om de hoek ligt van Milton Keynes. Horner verklaart waarom Red Bull er ook dit jaar voor kiest om zo'n shakedown af te werken. "Wat betreft het testen doen we onze gewoonlijke shakedown voordat we afreizen naar Barcelona en later naar Bahrein."

"Met deze nieuwe auto zijn de zes testdagen (drie per coureur, red.) er niet veel voor een coureur. Het is heel intens. Het zal het eerste deel van het Formule 1-seizoen in ieder geval wel interessanter maken voor de fans en voor de volgers van de sport", denkt de 48-jarige Brit.

Horner verwacht verrassingen in 2022

Tot slot denkt Horner dat er de komende maanden nog wat verrassingen staan te wachten in de Formule 1 nu alles weer helemaal anders is dan vorig jaar het geval was. "Zeker door die nieuwe regelgeving", rept hij.

"Daardoor zullen er winnaars en verliezers zijn. Het kan dan ook mogelijk zijn dat we onverwachte resultaten krijgen die niemand aan had zien komen, maar dat hangt af van de oplossingen die de teams hebben gevonden voor de verschillende uitdagingen", zo sluit de Red Bull-man af.

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona