Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief: Schumacher droomt van de Formule 1-wereldtitel met een topteam: "Maar een plan is er eigenlijk niet"

Mick Schumacher is begonnen aan zijn tweede seizoen in de Formule 1. Na een lastig eerste seizoen bij Haas, vooral vanwege de tergend langzame VF-21, kan hij dit jaar eindelijk zichzelf van zijn beste kant laten zien aan de hele wereld. Uiteindelijk wil hij gaan voor de wereldtitel en dit jaar hoopt hij een eerste stap in de goede richting te kunnen zetten.

Na een lang, heel lang 2021-seizoen, gedurende welke Haas geen enkele keer haar langzame bolide updatete, schijnt de zon eindelijk weer voor het Amerikaanse team. Dit jaar hebben ze een goede bolide en staan ze na twee races op de vijfde plek in het klassement. In een exclusief interview met RacingNews365 is het te merken dat Haas de goede weg is ingeslagen, want de talentvolle Mick Schumacher verscheen goedgemutst voor onze microfoon. "We hebben dit jaar een stap in de goede richting gezet en iedereen binnen het team is blij en enthousiast. Er is hoop binnen het team en iedereen is klaar om te strijden in het middenveld. Op elk vlak hebben we progressie geboekt. Vorig jaar was de auto lastig te besturen, maar nu gaat het allemaal heel makkelijk. Dat is heel positief." Gevraagd naar zijn aandeel in de grote stap die Haas heeft gemaakt op weg naar 2022, blijft Mick bescheiden. "Mijn rol? Vooral de feedback die ik geef vanuit de echte auto. Ik denk dat ik op die manier iets bij heb kunnen dragen. Hopelijk zit iets van mijn race-DNA in de nieuwe auto", lacht hij.

Tweede seizoen altijd beter

Dit jaar moet Mick natuurlijk beter zijn dan vorig jaar, vooral ook omdat hij nu een competitieve bolide heeft. In het verleden was hij in de Formule 3 en Formule 2 in hetzelfde materiaal ook altijd vele malen beter in zijn tweede jaar en werd hij in die tweede seizoenen altijd kampioen. Dat laatste is nu in F1 natuurlijk iets te veel gevraagd, maar als we vragen hoe het toch komt dat hij in het verleden in zijn tweede jaar in een klasse beter was, kan Schumacher er niet echt antwoord op geven. Hij hoopt in ieder geval in 2022 verder te kunnen blijven groeien, al deed hij dat vorig jaar ook al. "Ik ben zelf ook beter geworden. Dat is normaal en natuurlijk, om als coureur steeds beter te worden. Het voelt ook alsof ik gegroeid ben en een stap heb gemaakt. Hopelijk is dat genoeg om het dit jaar goed te doen, competitief te zijn en mijn werk te doen." "Waarom het vroeger in het tweede jaar beter ging, daar kan ik geen antwoord op geven. Het was in het verleden inderdaad vaak zo, maar het is niet dat mijn eerste jaren zo slecht waren. Soms had ik wat pech en mocht het simpelweg niet zo zijn. Vorig jaar was juist een positief jaar als ik zie hoeveel progressie ik heb geboekt." Door zijn bolide viel het alleen niet zo op, maar dit jaar kan hij daar niet meer achter schuilen, zo weet de Duitser maar al te goed. "Hoeveel ik mezelf dit seizoen kan verbeteren wordt interessant om te zien. Ik heb het gevoel dat ik nu de tools heb om die stap te maken. Een goede auto helpt altijd, dus ik ben er van overtuigd dat we een positief jaar tegemoet gaan."

Nieuwe teamgenoot

Maar, zoals het aloude Formule 1-gezegde gaat: je wordt altijd als eerste met je teamgenoot vergeleken. Nu Haas Nikita Mazepin heeft ingeruild voor de ervaren Kevin Magnussen, wacht Schumacher een zware taak. Vooralsnog geniet hij in ieder geval van de samenwerking. "Kevin en ik zijn constant in gesprek. Hij is heel volwassen en dat zou ik ook over mezelf zeggen. Dat gaat heel goed samen. Hopelijk kunnen we samen goede feedback geven en het team nog beter maken. Het is een uitdaging om hem te verslaan. Je wilt laten zien dat je goed bent en dan is het de eerste taak om je teamgenoot te verslaan. Dat is dan ook mijn doel en voor iedereen is dat duidelijk." Dat is dus het doel voor dit seizoen, waarmee hij tegelijkertijd een stap wil zetten onderweg naar het einddoel: wereldkampioen F1 worden. Gevraagd of hij de weg daar naartoe al heeft uitgestippeld, zegt Mick van niet. "Dat plan verandert elke dag. Er is eigenlijk geen plan, behalve heel erg snel rijden. Dat is het doel: om het goed te doen, op elke mogelijke manier, zodat ik me kan presenteren aan de topteams. Dan kan je de stap vooruit maken", aldus de ambitieuze Schumacher-telg. Na een elfde plek in Bahrein en de ongelukkige crash tijdens de kwalficatie in Djedda staat Schumacher nog steeds op 0 punten, maar hij hoopt daar snel verandering in te kunnen brengen. Zijn team staat door twee puntenfinishes van Magnussen op een knappe vijfde plaats in het kampioenschap.

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer