Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief Tom Coronel: 'Onze Dakar-auto is echt een beest!'

Tim & Tom Coronel hebben de buggy in de Dakar Rally ingeruild voor een bruut beest. Exclusief voor racingnews365.nl vertellen ze de komende weken over hun avonturen. Vandaag deel één met Tom Coronel, waarin hij vooruitblikt op de rally.

‘Op 2 januari ben ik afgereisd naar Lima, een dag na Tim. Het wordt de vijfde keer dat ik de Dakar Rally rijd, voor het eerst sinds 2009 weer samen met mijn broer. Eigenlijk is onze missie samen de finish te halen al vervuld, maar deze wedstrijd is zo gaaf… Als je mensen vraagt of ze Le Dakar eens willen rijden, zegt iedereen ja. Dan zou het raar zijn om nee te zeggen, toch? En dit keer gaan we gewoon doen: niet met een buggy, maar met een auto. En wat voor eentje… Een brute bak met een 6.2 liter Corvette-motor erin, 450 pk aan boord en weet ik veel wat allemaal niet meer. Het is net een tank, we noemen hem The Beast . Want deze auto kan in principe alles aan. Oké, hij is niet de snelste, maar met een wieluitslag van 65 centimeter komt -ie bepaalde gaten onderweg niet eens tegen. Als je dit ding ziet rijden, denk je: holy shit! Hij is in Amerika gebouwd, heeft een Amerikaans karakter en is dus groot, log en lomp. De auto gaat hard rechtdoor, maar de hoek om gaan wordt nog een hele uitdaging.'

'Ik kijk er naar uit Dakar weer met Tim te rijden. In de buggy had ik de laatste jaren zoiets van: shit, niet weer, hè. Elke dag vijftien uur in je eentje rijden, je gaat er geestelijk altijd aan kapot. Niet leuk. Met zijn tweetjes is veel leuker. Je zit weliswaar 24 uur per dag bij elkaar op schoot, maar dat kan met Tim gemakkelijk. Ik kan van een hoop mensen wel wat hebben, maar van Tim veel meer. Eigenlijk alles. Tuurlijk hebben we wel eens botsinkjes, maar die zijn met twee biertjes binnen tien seconden opgelost. Ik zou dit avontuur met niemand anders kunnen doen dan met Tim. Waarom? Ik vertrouw andere mensen niet zo vanwege hun rijden, gedrag en ego’s. Want laten we eerlijk zijn: coureurs zijn toch allemaal haantjes. Maar Tim heeft Dakar al zo vaak gedaan, dit is echt zijn project. En wij zijn een tweeling, hè: wij kennen elkaar al negen maanden langer dan de rest van de wereld. We hebben er geweldig veel zin in.’ Exclusief: Tijdens de Dakar Rally kunnen racefans hun vragen stellen aan Tim en Tom via Racingnews365. Dagelijks beantwoorden zij vragen van de bezoekers van Racingnews365. Houdt onze site en Facebookpagina in de gaten en stel je vragen aan Tim en Tom. De vraag van de dag wordt bovendien beloond met een leuke prijs.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie