© Yamaha

Nieuwsoverzicht

Exclusief: Valentino Rossi: "Formule 1 en MotoGP op Assen zou geweldig zijn"

09 dec. 2018 09:00 Ruud Dimmers 1 reacties
MotoGP-legende Valentino Rossi sprak zich in het verleden nog tegen een Formule 1-race op Assen uit, maar de Italiaan laat aan Racingnews365 weten dat hij geen problemen meer ziet in de mogelijke komst van de snelle bolides op 'zijn' Assen.

Valentino Rossi is mateloos populair in Nederland. Ondanks dat zijn laatste wereldtitel in de MotoGP alweer uit 2009 dateert, kleuren de tribunes op Assen jaarlijks in de kleuren van 'The Doctor'.

De man met startnummer 46 komt dit weekend in actie tijdens de ‘Monza Rally Show’, waar Racingnews365 exclusief sprak met Rossi. De Italiaan, fervent liefhebber van zowel auto's als motoren, liet ons al weten dat hij Max Verstappen graag uitnodigt op zijn ranch.

In Nederland is zowel Assen als Zandvoort hard aan het werk om een Grand Prix van Nederland mogelijk te maken. Het is niet ongebruikelijk dat F1-bolides en MotoGP-machines over dezelfde circuits rijden, maar Rossi was eerst fel tegen de komst van de Formule 1 naar Assen. Inmiddels heeft hij zijn mening herzien.

"Het klopt dat ik in het verleden heb aangegeven het jammer te vinden dat het circuit van Assen veel kleiner is geworden. Dat kwam vooral voort uit het feit dat Assen echt een typisch motorcircuit was en dat maakte het circuit uniek."

"Ten opzichte van het oude TT Circuit is er veel veranderd in de loop der jaren. Daarom denk ik niet dat het een probleem zal zijn wanneer de Formule 1 ook op Assen gaat rijden. Het TT Circuit lijkt op dit moment al redelijk klaar te zijn om de Formule 1 te kunnen ontvangen."

Rossi juicht de komst van een Nederlandse Grand Prix toe: "Het zou voor Nederland natuurlijk fantastisch zijn om zowel een MotoGP- als Formule 1-race in eigen land te hebben."

Het blijft nog even afwachten of we Max Vertappen vanaf 2020 op Assen of Zandvoort zien racen. Volgens diverse bronnen zijn beide partijen nog volop in gesprek met Liberty Media om een plaats op de Formule 1-kalender in 2020 af te dwingen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen