Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief Valentino Rossi: "In 2019 met Yamaha strijden voor de wereldtitel"

Valentino Rossi schreef gisteren voor de zevende keer de 'Monza Rally Show' op zijn naam. Racingnews365 sprak na afloop met de Italiaan over de rally en zijn droom van een tiende wereldtitel.

Gistermiddag schreef Valentino Rossi voor de zevende keer de ‘Monza Rally Show’ op zijn naam. Hij bleef nummer twee Teemu Suninen ruimschoots voor en domineerde de gehele rally. Na afloop van de Rally werd er nog een speciale race georganiseerd ter herinnering van de in 2011 overleden Marco Simoncelli. In dit evenement moest ‘The Doctor’ zijn meerdere erkennen in negenvoudig motorcross wereldkampioen Tony Cairoli. In een zinderende strijd versloeg Cairoli Rossi uiteindelijk met een verschil van slechts 0,6 seconde. Na afloop genoot Rossi vooral van zijn overwinning in de rally.

"Het is jammer dat ik nog verloor van Tony in de Trofeo Marco Simoncelli. Echter ben ik zeer blij met mijn overwinning in de rally en hoop ik deze titel volgend jaar weer te kunnen verdedigen", laat hij aan Racingnews365 weten. "Nu zit mijn seizoen er definitief op en kan ik eindelijk drie weken rust nemen. Daar ben ik hard aan toe en ik ga deze weken de batterij weer helemaal opladen. Dat doe ik vooral door te rusten en daarna zal ik door met verschillende motoren te trainen mijn ritme stap voor stap weer opbouwen."

Ondanks zijn voor motorsport-begrippen hoge leeftijd zit er nog altijd geen sleet op de snelle Italiaan. "Ik ben er zeker van dat ik volgend jaar in maart tijdens de eerste GP van het seizoen in Qatar weer in topvorm zal verkeren, ondanks dat ik in februari veertig word, al houd ik mezelf al een tijdje voor de gek dat het pas mijn dertigste verjaardag zal zijn, haha!", vertelt Rossi met een brede glimlach. De welbekende nummer 46 van het GP veld weet echter als geen ander dat het in de motorsport niet alleen op de coureur aan komt. Waar de Italiaan het laatste half jaar veel kritiek had op Yamaha, liet hij gister een positieve noot vallen over 2019. De wereldtitel is en blijft het doel. "Mijn vertrouwen in Yamaha is zeer groot en ik ben er van overtuigd dat we in 2019 een competitieve motor hebben. Met de motor die Yamaha gereed maakt, ben ik ervan overtuigd dat ik in 2019 weer mee kan strijden in het gevecht om de wereldtitel!"

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen