Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Exclusief: Wat Verstappen en Norris hebben dat Ricciardo juist niet wil

Daniel Ricciardo geeft in een exclusief interview met RacingNews365 een update over zijn toekomstplannen. De McLaren-coureur heeft andere plannen dan concullega's Max Verstappen en Lando Norris.

Ricciardo Bahrein
Interview
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daniel Ricciardo heeft geen behoefte aan de 'zekerheid' van een F1-contract voor een langere termijn. McLaren-teamgenoot Lando Norris en voormalig teamgenoot Max Verstappen hebben megacontracten getekend, maar dit is niet het streven van de Australiër. Norris en Verstappen haalden de krantenkoppen door bij te tekenen tot en met respectievelijk 2025 en 2028.

Ondertussen begint Ricciardo aan zijn voorlaatste jaar van zijn overeenkomst met McLaren, terwijl er in 2021 al een aantal vragen werden gesteld over de toekomst van de coureur bij het team. In een interview met RacingNews365 werpt de F1-coureur een blik op zijn toekomst.

Ricciardo is niet uit op de deals van Norris en Verstappen

Gevraagd of hij zich zorgen maakt, aangezien hij geen contract voor de lange termijn op zak heeft, reageert hij kristalhelder. "Nee, totaal niet. Ik denk dat het juist een andere fase van mijn carrière is. Ik wil niet graag op de zaken vooruit lopen. Eind volgend jaar ben ik namelijk al halverwege de dertig."

"Om me nu voor een langere tijd vast te leggen... Het kan iets zijn voor halverwege dit seizoen, als ik denk: 'Ja, ik wil er nog drie jaar aan toevoegen'. Toen ik een driejarige deal tekende, voelde dat als de juiste lengte. De vijfjarige contracten, voor de leeftijd van mensen als Lando of Max, dat begrijp ik helemaal. Ik heb daar echter geen behoefte aan, van die lange termijn dingen."

Kan Ricciardo nog steeds strijden voor de wereldtitel?

Na een rollercoaster van een seizoen bij McLaren is Ricciardo er nog altijd van overtuigd dat hij zijn carrière weer op de rit krijgt en de strijd aan kan gaan om de wereldtitel. Gevraagd of hij denkt dat hij 'de boot heeft gemist' qua titelkansen, vindt hij van niet: "Nee, dat heb ik niet. Ik denk vanwege twee duidelijke redenen."

"Ik voel nog steeds hetzelfde verlangen en geloof in mijzelf. Ik kan het doen. Als dat gevoel ooit minder wordt, dan denk ik: 'rode vlag'. Lewis (Hamilton) is er een goed voorbeeld van. Je kan nog steeds op je best zijn als je wat verder in de dertig bent. En (Fernando) Alonso is misschien een wat extremer voorbeeld."

"Lewis heeft in ieder geval titels gewonnen toen hij al lang en breed de dertig jaar was gepasseerd. Dat zijn mijn redenen dat ik, laten we zeggen, al het vertrouwen nog heb."

Ricciardo: 'Heb mijn toppunt misschien nog niet bereikt'

Ricciardo verwacht te profiteren van elk Formule 1-seizoen, waarbij hij wederom Hamilton gebruikt als voorbeeld. "Ik hoorde dat Lewis laatst iets zei in een interview, of het was vorig jaar, maar het is helemaal waar: zelfs hij heeft gezegd dat hij nog nooit de perfecte ronde heeft gereden. We zoeken altijd naar iets waarvan we geloven dat het mogelijk is, maar wat me misschien nog net niet helemaal voor elkaar krijgen."

"Zonder twijfel heb ik laten zien dat ik de beste kan zijn, daar zijn verschillende momenten voor geweest. Ik moet het natuurlijk wel proberen elk weekend te laten zien", aldus de McLaren-coureur. "Terugkomend op het onderwerp leeftijd: misschien heb ik mijn toppunt nog niet bereikt, dus dat is waarom ik ook denk: 'Ik kan dit nog steeds doen.'"

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull lopen nu al achter de feiten aan

Max Verstappen kende een dramatische seizoensstart, net als Red Bull. Hoe kon het zo fout gaan en wat kan het team nu doen? Viaplay-expert Tom Coronel, F1-kenner Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez