Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Exorbitante nieuwe contracteisen Hamilton onthuld

Eddie Jordan, doorgaans goed ingevoerd, weet waarom de gesprekken tussen Lewis Hamilton en Mercedes vooralsnog niet tot een nieuwe deal hebben geleid. De zevenvoudig wereldkampioen zou namelijk met een aanvullende eis zijn gekomen.

Hamilton zege
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Voormalig teameigenaar Eddie Jordan heeft nog vele contacten in het Formule 1-wereldje. Afgelopen jaar wist hij als eerste te melden dat INEOS zich in zou gaan kopen bij het Formule 1-team. Slechts enkele maanden later werd dit, nadat onder meer Toto Wolff lang had ontkend, uiteindelijk toch echt werkelijkheid.

Volgens Toto Wolff waren er recent wat nieuwe wendingen in de contractonderhandelingen en moesten de advocaten van het team hard aan het werk door wat curveballs, maar wel zat er volgens de Oostenrijker schot in de onderhandelingen. Nu onthult Eddie Jordan in gesprek met The Sun nieuwe informatie over de contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes.

De 36-jarige coureur wil volgens Jordan namelijk een aandeel van de TV-inkomsten zien die het Mercedes-team met de Formule 1 verdient. "Volgens de informatie die ik binnen krijg heeft Lewis tegen Mercedes gezegd 'kijk jongens, dit is mijn salaris als coureur, maar is dit ook het geld wat ik hoor te krijgen voor alle andere verplichtingen? Word ik gecompenseerd voor de inkomsten uit het televisiegeld, dat jullie als constructeur krijgen en steeds verder toeneemt?'"

Volgens Jordan gaat het om tien procent van de TV-gelden die Hamilton graag bovenop zijn salaris van zo'n veertig miljoen pond per jaar wil krijgen. Volgens Eddie is Hamilton dat gewoon waard. "Het is eigenlijk helemaal niet lastig te begrijpen waarom hij dat niet waard zou zijn", oordeelt de Ier.

"We staan als media namelijk allemaal voor hem in de rij en de kansen om hem te interviewen zijn gering. Hij is echter wel de eerste persoon die we allemaal zouden willen interviewen. De media bezoekt persconferenties omdat we Lewis nodig hebben, aangezien hij voor ons allemaal waarde heeft."

Jordan wijst naar Amerika, waar sporters ook allerlei vergelijkbare bonussen ontvangen. "Daar gebeurt het bij de golf- en basketbalsterren ook al. Iedereen wil meedelen in de winst. De economie verandert wellicht, maar wat wel zeker is, is dat de waarde van Hamilton is gestegen. Dat is een feit", aldus de flamboyante voormalig teameigenaar.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"