Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2022

Extra FIA-maatregelen in Oostenrijk bij overtreden track limits

De FIA treedt dit Grand Prix-weekend hard op tegen coureurs die de track limits overtreden, vooral in de laatste bocht van een ronde over de Red Bull Ring. Wie hier de instructies negeert, verliest de tijden van niet één, maar twee rondes.

Verstappen Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De regels omtrent de track limits in de Formule 1 zijn na eerdere incidenten afgelopen seizoenen al vaker verduidelijkt. Bij vrijwel alle circuits geldt nu: de witte lijnen laten zien wat de limiet is. Wie er overheen gaat, verliest zijn rondetijd of krijgt bij veelvoudige overtredingen tijdens de race een straf.

Voor het Grand Prix-weekend van Oostenrijk komt de FIA met een nieuwe maatregel tegen het negeren van de track limits. Wie in bocht nummer 10, de laatste bocht van de Red Bull Ring, te wijd gaat, verliest niet alleen zijn huidige rondetijd. Ook de rondetijd die hierna volgt, telt niet.

De FIA handhaaft deze regels niet alleen tijdens de kwalificatie. Ook tijdens de sprintrace en de race wordt er door de stewards uitvoerig op gelet. Na bocht 10 rijden de F1-coureurs het rechte stuk op: wie deze bocht buiten de track limits neemt, kan een voordeel behalen op het rechte stuk richting de eerste bocht.

Ook interessant:

Verstappen krijgt F1-wereldtitel cadeau door blunderend Ferrari

Koerst Max Verstappen vanaf nu in één rechte streep af op de wereldtitel? Het podcast-trio van RacingNews365, zoals altijd bestaande uit Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, denkt van wel. Zeker als Ferrari zo doorgaat.

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen