© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Extra gridstraf en strafpunten voor Max Verstappen

29 sep. 2018 17:00 Jan van der Burgt 14 reacties
Kort na de kwalificatie die voor Max Verstappen niet langer duurde dan Q1 werd duidelijk dat Max Verstappen mogelijk een straf zou krijgen. Aan het eind van Q1 zou hij de gele vlaggen hebben genegeerd die werden gezwaaid vanwege een spin van Sergey Sirotkin.

Om 17:00 uur Nederlandse tijd werd Max Verstappen daarom op het matje van de FIA geroepen. Daar kreeg hij te horen dat hij nog eens drie plaatsen extra terug wordt gezet op de grid en dat hij twee strafpunten erbij krijgt op zijn licentie, wat het totaal op zeven brengt.

"Max Verstappen heeft aangegeven dat hij in een boog om de auto van Sirotkin heen is gereden, maar dat is volgens de regels niet voldoende. Een coureur dient aantoonbaar zijn snelheid te verminderen, maar de telemetrie toont aan dat hij geen moment zijn voet van het gas heeft gehaald", zo luidt het statement van de stewards.

"Verstappen heeft aangegeven dat hoewel hij dacht dat hij veilig genoeg handelde, hij de volgende keer wel geheel volgens de regels zal handelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen