Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Extra gridstraf en strafpunten voor Max Verstappen

Kort na de kwalificatie die voor Max Verstappen niet langer duurde dan Q1 werd duidelijk dat Max Verstappen mogelijk een straf zou krijgen. Aan het eind van Q1 zou hij de gele vlaggen hebben genegeerd die werden gezwaaid vanwege een spin van Sergey Sirotkin.

Om 17:00 uur Nederlandse tijd werd Max Verstappen daarom op het matje van de FIA geroepen. Daar kreeg hij te horen dat hij nog eens drie plaatsen extra terug wordt gezet op de grid en dat hij twee strafpunten erbij krijgt op zijn licentie, wat het totaal op zeven brengt.

"Max Verstappen heeft aangegeven dat hij in een boog om de auto van Sirotkin heen is gereden, maar dat is volgens de regels niet voldoende. Een coureur dient aantoonbaar zijn snelheid te verminderen, maar de telemetrie toont aan dat hij geen moment zijn voet van het gas heeft gehaald", zo luidt het statement van de stewards. "Verstappen heeft aangegeven dat hoewel hij dacht dat hij veilig genoeg handelde, hij de volgende keer wel geheel volgens de regels zal handelen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden