© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Extra PK's voor Max Verstappen bij thuisrace in België

23 jul. 2018 17:49 Ruud Dimmers 5 reacties
In Duitsland werd wederom pijnlijk duidelijk dat Red Bull veel vermogen tekort komt. Als het aan Renault ligt komt daar bij de Grand Prix van België verandering in met een krachtigere C-spec.

Red Bull voerde de druk de afgelopen weken flink op richting Renault. Ondanks het naderende einde van een langlopend huwelijk eist Red Bull meer vermogen. Daniel Ricciardo wisselde in Duitsland naar diverse nieuwe motorcomponenten, maar kreeg geen nieuwe verbrandingsmotor.

Cyril Abiteboul van Renault legt uit waarom. "Het is niet nodig om nu naar een verse motor te wisselen. De huidige verbrandingsmotor kan nog aanzienlijk meer kilometers maken."

"Wij streven een duidelijk strategie na. Dit seizoen hebben we een A,B en C-specificatie van de motor. Momenteel gebruiken we de B-specificatie. Deze heeft nog voldoende ruimte voor extra kilometers. We werken aan een C-specificatie en streven ernaar om deze op Spa-Francorchamps te introduceren", laat Abiteboul aan Auto Motor und Sport weten.

De Grand Prix van België is de eerste race na de zomerstop. Mocht Max Verstappen wisselen naar de nieuwe motor dan levert dit hem geen gridstraf op. De Nederlander is momenteel bezig aan zijn tweede verbrandingsmotor en mag er drie gebruiken tijdens het seizoen. Renault liet eerder al weten dat de motorupgrade een grotere stap voorwaarts moet zijn, waarbij het hoopt op een tijdwinst van drie tienden per ronde.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen