Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Extra PK's voor Max Verstappen bij thuisrace in België

In Duitsland werd wederom pijnlijk duidelijk dat Red Bull veel vermogen tekort komt. Als het aan Renault ligt komt daar bij de Grand Prix van België verandering in met een krachtigere C-spec.

Red Bull voerde de druk de afgelopen weken flink op richting Renault. Ondanks het naderende einde van een langlopend huwelijk eist Red Bull meer vermogen. Daniel Ricciardo wisselde in Duitsland naar diverse nieuwe motorcomponenten, maar kreeg geen nieuwe verbrandingsmotor. Cyril Abiteboul van Renault legt uit waarom. "Het is niet nodig om nu naar een verse motor te wisselen. De huidige verbrandingsmotor kan nog aanzienlijk meer kilometers maken." "Wij streven een duidelijk strategie na. Dit seizoen hebben we een A,B en C-specificatie van de motor. Momenteel gebruiken we de B-specificatie. Deze heeft nog voldoende ruimte voor extra kilometers. We werken aan een C-specificatie en streven ernaar om deze op Spa-Francorchamps te introduceren", laat Abiteboul aan Auto Motor und Sport weten.

De Grand Prix van België is de eerste race na de zomerstop. Mocht Max Verstappen wisselen naar de nieuwe motor dan levert dit hem geen gridstraf op. De Nederlander is momenteel bezig aan zijn tweede verbrandingsmotor en mag er drie gebruiken tijdens het seizoen. Renault liet eerder al weten dat de motorupgrade een grotere stap voorwaarts moet zijn, waarbij het hoopt op een tijdwinst van drie tienden per ronde.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'