Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Extra weerupdate GP België: Kans op regenbuien, onweer en hagel tijdens sprintrace

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 een extra weerbericht voor de 'sprintdag' van de Grand Prix van België.

Op de vrijdag van de Formule 1 Grand Prix van België kregen de teams en coureurs al te maken met zeer wisselvallige weeromstandigheden. Een kletsnatte eerste training en een opdrogend circuit tijdens de kwalificatie later op vrijdag zorgden voor een grote uitdaging op Spa-Francorchamps. Zaterdag zal dit mogelijk niet anders zijn. In de ochtend trekt er een bui over het circuit, maar daarna is het weer even droog. De neerslag op Spa-Francorchamps zal enigszins meevallen, maar in de middag teisteren regen- en onweersbuiten her circuit. Tijdens de sprint shootout en tijdens de sprintrace is er een kans op onweersbuien, mogelijk met hagel. De hagel zal meevallen en ook zware windstoten lijken uit te blijven. Wel kan er plotseling een stevige bui ontstaan met slecht zicht, vooral door de spray van de Formule 1-coureurs. Of de zware buien het circuit raken is nog maar de vraag: de weersvoorspellingen in Spa blijven lastig te voorspellen, mede doordat de buien net wel of net niet het asfalt kunnen raken. De kans dat de hele middag droog blijft is echter niet heel groot.

Minder regen op zondag

Op zondag is er nog altijd een kans op buien, maar de regenkans krimpt wel richting de start van de Grand Prix van België. De kans dat de race in de regen wordt verreden is dus kleiner dan de regenkans tijdens de sessies op vrijdag en zaterdag, dus een droge Grand Prix lijkt waarschijnlijker dan een race met plensbuien. De bewolking neemt op zondag echter wel toe en vooral in de avond worden er regenbuien verwacht. Met 18 graden in Spa-Francorchamps vallen de temperaturen ook enigszins mee.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"