© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1- wedstrijdleider Charlie Whiting inspecteert circuit Zandvoort

18 aug. 2017 19:05 Rik Alkema 0 reacties
Dit weekend staat een van de grootste evenementen van het jaar op het programma op het circuit van Zandvoort. De DTM komt weer langs en dat is voor Charlie Whiting de ultieme gelegenheid om even een bezoekje te brengen aan het circuit. Net als andere 'historische' circuits wil Zandvoort graag weer terugkeren op de Formule 1-kalender en het is niet uitgesloten dat Whiting vandaag een eerste inspectieronde kwam rijden.

Charlie Whiting op bezoek in Zandvoort

Formeel is Whiting namelijk op bezoek in Zandvoort om de toekomst van het Europese Formule 3-kampioenschap te bespreken. Nu de GP2-Series is overgegaan in de Formule 2, is de wens van de FIA om ook de GP3-Series om te toveren in de Formule 3. In tegenstelling tot de Formule bestaat de Formule 3 echter al, waardoor een samenvoeging van het huidige Formule 3-kampioenschap en de GP3-Series de enige optie is.

De Formule 3 rijdt in het voorprogramma van de DTM en is dus ook op Zandvoort aanwezig dit weekend. 

Naar verluidt heeft Whiting ook een ronde over het circuit gereden, waarbij hij een goede indruk heeft gekregen van het deels vernieuwde circuit van Zandvoort.

Na de overname van Bernhard van Oranje is het circuit op sommige punten al op de schop gegaan. Zo is het asfalt vernieuwd, is het pitgebouw verbeterd en is er een groot restaurant genaamd Bernie's geopend. Ook zijn de huidige evenementen uitgebreid en is Zandvoort momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar het terughalen van de Formule 1 in Nederland.

Dat de Formule 1 nog altijd leeft in Nederland bleek wel tijdens de Jumbo Racedagen, die op 20 en 21 mei werden gehouden. Meer dan 100.000 fans zagen toen Max Verstappen in een Red Bull-bolide over de baan scheuren.

Volgens Motorsport.com heeft Whiting nog altijd een zwak voor het circuit tussen de duinen en is hij 'fan' van het vernieuwde circuit. Vooralsnog is een Formule 1-race op het circuit echter nog ver weg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen