Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-analisten lyrisch over Red Bull na ronde Verstappen: "Beter dan Mercedes"

Max Verstappen was op zondag de eerste coureur die tijdens de testdagen onder de grens van 1.30 dook. De Nederlander deed dat ogenschijnlijk met speels gemak en de Formule 1-analisten van dienst zijn dan ook diep onder de indruk van Red Bull.

Verstappen Bahrein test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op de C3-testband reed Max Verstappen als eerste coureur van allemaal een ronde die sneller was dan 1 minuut en 30 seconden. Op het moment dat dat gebeurde, volgde de live-uitzending de Nederlander op de voet en velden F1-analisten Martin Brundle en Karun Chandhok live hun oordeel over Verstappen in zijn RB16B.

Dat oordeel was positief, zeer positief. Ze merken aan alles dat Red Bull momenteel de wind in de rug heeft. "Max is blijer dan ooit", zo jubelt men. Niet alleen hij staat er goed voor, ook zijn wagen presteert vooralsnog prima, merken ze op.

"De voorkant van de wagen ziet er heel goed uit en stuurt heel goed in. Dit is een interessante bocht, waar je ook echt kan zien hoe de stabiliteit van de achterkant van de wagen is", zo becommentariëren ze de snelle ronde van Verstappen. "Ik denk dat de RB16B veel beter werkt dan de wagen van vorig jaar", oordeelt Chandhok na de desbetreffende bocht dertien.

Martin Brundle onderschrijft die opmerking. "Voor mij is dit de auto die er het best uitziet op het circuit dit jaar. En we hebben elke testdag langs de baan gestaan. Zonder twijfels plakt de achterkant van de Red Bull-bolide op dit moment van alle Formule 1-wagens het beste aan het circuit. Ook beter dan de Mercedes-bolide."

De snelle tijd van Verstappen was volgens de analisten zelfs nog langer niet het maximale. "Het circuit wordt steeds beter, want het wordt kouder. Perez’ tijd in sector twee en drie waren in de ochtend zelfs sneller dan die van Verstappen. Dat doet denken dat er nog een heel veel meer in het vat zit van de Nederlander."

Al met al concludeert Brundle dat Red Bull eindelijk sterk aan het seizoen is begonnen en er heel goed uitziet. "Je had er geld op in kunnen zetten dat Max de eerste coureur zou zijn die onder de negentig seconden zou duiken. Daar was geen twijfel over mogelijk. Red Bull maakt een geweldige wintertest mee en zoals we al zeiden: Max ziet er heel blij uit."

En Mercedes? Op F1 TV kan men het niet laten om nog eens te benadrukken dat het team niet zichzelf is op dit moment. "De superioriteit van Mercedes die we laatste jaren gewend zijn van het team, die hebben we dit jaar nog zeker niet gezien."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Wintertest 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull