Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas Brawn: "Leclerc kan weleens de beste van zijn generatie zijn"

Er is nog geen meter gereden met de wagens van 2019 - sterker nog, het is nog niet eens 2019 - maar er wordt al voldoende gepraat en geschreven over het volgende Formule 1-seizoen. Met Charles Leclerc, die bij Ferrari instapt, en Pierre Gasly, die Max Verstappen komt vergezellen bij Red Bull Racing, krijgen twee van de drie topteams een nieuwe, jonge twintiger in hun gelederen.

Ross Brawn liet zich al lovend uit over Verstappen, een persoon waarvan de Brit verwacht dat deze mee kan strijden om het wereldkampioenschap van 2019. De voormalig technisch directeur van Ferrari en teambaas van het slechts één jaar actieve maar razend succesvolle Brawn GP verwacht tevens dat Leclerc goed voor de dag zal komen.

"Leclerc heeft een geweldige indruk achtergelaten", blikt Brawn op de officiële site van de Formule 1 terug op het jaar 2018. "Hij is echter nog niet getest onder de grootste spotlights en dat zal volgen in 2019. Ferrari-rijder zijn brengt een enorme druk met zich mee en bovendien moet hij het in de persoon van Sebastian Vettel opnemen tegen een meervoudig wereldkampioen. Het volgende seizoen zal dus op zijn zachtst gezegd bijzonder uitdagend worden voor Leclerc." "Echter, wat ik tot dusver van hem heb gezien, is veelbelovend", vervolgt de Brit, die in het verleden zijn sporen verdiende als technicus. "Ik verwacht dat hij goed voor de dag zal komen in het rood van Ferrari. Er komen sowieso een aantal enorm snelle, jonge jongens aan in de Formule 1. Fernando Alonso is helaas gestopt, maar Leclerc mag zijn opwachting maken bij Ferrari, Pierre Gasly is gepromoveerd naar een stoeltje bij Red Bull Racing en George Russell, Lando Norris en Alexander Albon maken hun debuut in de Formule 1. Er zal veel interessants zijn om rekening mee te houden en ik heb het vermoeden dat Leclerc weleens de beste van zijn generatie kan zijn." Leclerc werd in zijn allereerste seizoen als Formule 1-coureur uiteindelijk dertiende, hij scoorde 39 WK-punten (waarvan achttien stuks in de laatste drie Grands Prix). In zijn laatste twee jaren voor de Formule 1 werd Leclerc telkens kampioen: in 2016 veroverde de Monegask de GP3-kroon, een jaar later was hij overtuigend de beste in de Formule 2.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje