Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix China 2019

F1-baas Brawn: "Sjanghai was de ideale plaats voor dit jubileum"

Toen het enkele jaren geleden duidelijk werd dat de 1000ste Formule 1-race rond de start van het seizoen 2019 zou plaatsvinden, gingen er meerdere stemmen op om de jubileumrace in Europa te houden. Bij het maken van de Formule 1-kalender voor dit jaar werd er echter niet geschoven met het programma, waardoor China de gelukkige organisator werd.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar menigeen een groot feest had verwacht, kon de Formule 1-organisatie de fans slechts verblijden met compilatievideo's, wat memorabilia in de paddock en één demonstratierun (Damon Hill in de wagen van zijn vader Graham Hill). Tot overmaat van ramp werd de race een processie.

"Het is waar dat de sport waar wij van kinds af aan van houden, haar roots in Europa heeft liggen, op circuits als Spa-Francorchamps, Monza, Silverstone en Monaco. Deze banen zijn vaak op de kalenders verschenen sinds het eerste Formule 1-seizoen, 1950", erkent sportief eindverantwoordelijke Ross Brawn. "Formule 1 is tegenwoordig echter een globale sport en China is bij uitstek de plaats met groeipotentieel", meent de Brit.

"Dat was duidelijk zichtbaar gedurende het weekend, er was een bezoekerstoename van tien procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal kwamen er honderdzestigduizend toeschouwers op visite gedurende de drie dagen. Het downtown festival in Sjanghai bleek eveneens een groot succes, het bracht de sport een stuk dichterbij mensen die voorheen niet geïnteresseerd waren in Formule 1. Ze vonden het spectaculair om zo dichtbij de wagens te zijn."

"Nu starten we een nieuw 'millennium', momenteel bevinden we ons in een cruciale fase wat betreft het definiëren van de toekomstplannen", beweert de voorman van Liberty Media, die in het verleden veel successen vierde als technisch directeur en teambaas van meerdere F1-teams. "Samen met de FIA en de teams luisteren we naar wat fans hebben te zeggen en proberen we alle puzzelstukjes ineen te laten schuiven. We hopen dat we, net zoals de 1000 stukjes die we tot dusver hebben verzameld, de miljoenen fans van over de hele wereld kunnen blijven betoveren."

De eerste Europese Grand Prix is de 1002de, medio mei wordt het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje aangedaan. Twee weken later, race 1003, is het tijd voor het kroonjuweel: de GP van Monaco.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China