Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Formule 1 moet aantrekkelijker worden voor nieuwe teams'

Formule 1-CEO Chase Carey wil dat de Formule 1 aantrekkelijker wordt voor nieuwe teams. Op dit moment staan de teams niet bepaald in de rij om toe te treden tot de sport.

Chase Carey wil de Formule 1 aantrekkelijker maken door de ongelijkheid in de sport aan te pakken. Door ongelijke inkomsten van de teams worden de verschillen tussen de grote en de kleine teams groter en dat komt de onvoorspelbaarheid van de sport niet ten goede: "Voorspelbaarheid is in geen enkele tak van sport goed. Mensen willen dingen zien die ze nooit aan zagen komen. Mensen willen de underdog zien winnen", aldus Carey tijdens de FIA Sport Conference in Manilla.

Het businessmodel van de Formule 1 moet volgens Carey daarom op de schop, wat er tevens voor zorgt dat het voor nieuwe potentiële teams aantrekkelijker wordt om in te stappen: "We willen dat de Formule 1 een plek is waar nieuwe teams deel van uit willen maken. Er loopt echter een aantal projecten dat er voor moet zorgen dat de Formule 1 voor zowel de fans als nieuwe teams die aansprekende klasse wordt die we voor ogen hebben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden