© Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Formule 1 moet aantrekkelijker worden voor nieuwe teams'

06 jun. 2018 07:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Formule 1-CEO Chase Carey wil dat de Formule 1 aantrekkelijker wordt voor nieuwe teams. Op dit moment staan de teams niet bepaald in de rij om toe te treden tot de sport.

'We zijn op de goede weg'

Chase Carey wil de Formule 1 aantrekkelijker maken door de ongelijkheid in de sport aan te pakken. Door ongelijke inkomsten van de teams worden de verschillen tussen de grote en de kleine teams groter en dat komt de onvoorspelbaarheid van de sport niet ten goede:

"Voorspelbaarheid is in geen enkele tak van sport goed. Mensen willen dingen zien die ze nooit aan zagen komen. Mensen willen de underdog zien winnen", aldus Carey tijdens de FIA Sport Conference in Manilla.

Het businessmodel van de Formule 1 moet volgens Carey daarom op de schop, wat er tevens voor zorgt dat het voor nieuwe potentiële teams aantrekkelijker wordt om in te stappen:

"We willen dat de Formule 1 een plek is waar nieuwe teams deel van uit willen maken. Er loopt echter een aantal projecten dat er voor moet zorgen dat de Formule 1 voor zowel de fans als nieuwe teams die aansprekende klasse wordt die we voor ogen hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen