Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ross Brawn

F1-baas: "GP van Italië liet zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn"

De overwinning van Daniel Ricciardo, de dubbel voor McLaren, een sprintkwalificatie en de crash van titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton. F1-baas Ross Brawn geniet na van de race op het Autodromo di Monza.

Ricciqrdo win Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In de column na afloop van de Grand Prix van Italië laat F1-baas Ross Brawn weten met een goed gevoel terug te kijken op het raceweekend in Italië. "Het was fijn om in Monza terug te zijn en weer wat fans op de tribune te zien. Monza is en blijft een fantastische locatie om een F1-race te organiseren, aangezien het altijd kan rekenen op haar trouwe racefans. Mochten de tribunes vol hebben gezeten, zou men Daniel Ricciardo met zijn Italiaanse roots omarmd hebben, ondanks dat Ferrari niet goed presteerde. Zelf heb ik het geluk gehad om een aantal keer in dienst van Ferrari boven de fans te staan op het podium en het is lastig om die emoties te beschrijven", vervolgt Brawn zijn column op Formula1.com.

"Er zijn veel opmerkingen gemaakt over de sprintkwalificatie. Naar mijn mening waren er veel positieve zaken uit de sprintkwalificatie te halen. Het veld veranderde door de sprintkwalificatie een beetje en dat zorgde voor een meer dynamische (hoofd)race. De race op zondag was geweldig en laat naar mijn mening zien hoe mooi de Formule 1 kan zijn. Er waren in alle delen van het veld mooie verhalen te vertellen over wat er allemaal gebeurde. Kijkend naar het hele weekend moet je concluderen dat we een geslaagd raceweekend hebben gehad op Monza."

"Dat zagen we ook terug in de online kijkcijfers op ons F1TV-kanaal. Nog nooit eerder zagen we zo'n hoge kijkcijfers op dat platform als tijdens het raceweekend in Italie", waarmee Brawn zijn standpunt over de sprintkwalificatie wil onderbouwen. "In het weekendformat van de sprintkwalificatie hebben we drie dagen met actie in plaats van twee dagen zoals tijdens het normale weekendformat het geval is en daarnaast schudde de sprintkwalificatie het veld ook wat op."

Gezien de woorden van Brawn lijkt het erop dat we in 2022 vaker het weekendformat met de sprintkwalificatie terug zullen zien. Naast de opzet van het raceweekend, genoot Brawn vooral van het optreden van Ricciardo. "Daniel was mijn man van de race. Hij wist zelf ook dat hij in een dip zat, maar hij is de laatste races sterk teruggekomen. Daarom ben ik heel blij om hem weer zo competitief te zien. Hij is niet alleen een sterke coureur, maar beschikt daarnaast over een persoonlijkheid. Daniel reed een foutloos weekend en verdiende het daarom om de GP op zijn naam te schrijven."

"Natuurlijk ook de complimenten aan het adres van zijn McLaren-teamgenoot Lando Norris, die het ook knap deed op Monza. Hij en het team stelden zich goed op, door geen gevecht met Ricciardo uit te vechten maar de dubbel binnen te halen. Dat was de perfecte beslissing."

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?