Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

F1-baas haalt opgelucht adem na megadeals Verstappen en Leclerc

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn, is maar wat blij dat Red Bull en Ferrari respectievelijk Max Verstappen en Charles Leclerc voor zo'n lange tijd hebben vastgelegd. Het neemt een heikel zorgpuntje weg.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen tekende afgelopen winter een contract dat hem tot eind 2023 aan Red Bull verbindt, rivaal Charles Leclerc blijft contractueel zelf nog een jaar langer bij Ferrari. Het Silly Season dat zo knotsgek had kunnen worden, werd zo grotendeels in het slot gegooid, maar Ross Brawn juicht de megadeals toe.

"Het tekenen van die langlopende contracten sterkt mij in het idee dat die teams zich voor de lange termijn aan de Formule 1 zullen blijven verbinden", zo laat hij weten aan het officiële magazine van de Formule 1.

Met name de grote teams dreigen met de regelmaat van de klok over het verlaten van de sport als niet alles precies zo loopt zoals zij dat willen, en dus zag Brawn in deze commitments met Verstappen en Leclerc een duidelijk signaal dat men voorlopig nergens heen gaat."

"De Formule 1 is toch vaak een soort steekspel tussen de teams, maar uiteindelijk is het in het belang van de sport om toch zoveel mogelijk samen te werken. Ik denk echter dat we allemaal van plan zijn nog wel even rond te blijven hangen in deze sport."

De huidige Concorde Agreement, het document waarin alle teams zich committeren aan de Formule 1 en de geldende reglementen, loopt eind dit jaar af.

0 reacties