Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

F1-baas in zijn nopjes met Verstappen en Leclerc

De Formule 1 wordt gedomineerd door Lewis Hamilton, die hard op weg is om de records van Michael Schumacher te verbreken. Desondanks valt er volgens F1-baas Chase Carey nog volop te genieten in de koningsklasse van de autosport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de sportwereld waarderen fans het vaak niet als er een sporter is die een sport domineert. Toch lijkt Hamilton de Formule 1 groter te maken doordat hij ook onder niet F1-fans grote bekendheid geniet. "Hamilton is een groot kampioen maar hij is zeker niet het enige dat de Formule 1 te bieden heeft op dit moment", is F1-baas Chase Carey stellig.

"Wanneer we kijken naar dit seizoen dan denk ik dat het vooral ook de jongere generatie is die de show steelt. De gevechten tussen Max Verstappen en Charles Leclerc zijn natuurlijk prachtige voorbeelden, daarvoor kijken de fans naar onze sport. Die jonge talenten komen er mede dankzij ons werk, wij investeren als F1-organisatie namelijk ook veel in de Formule 2-klasse", aldus Carey tegenover de Gazzetta dello Sport.

"Je ziet dat er ook steeds meer verschillende coureurs met diverse achtergronden de Formule 1 betreden en dat is precies wat wij proberen te stimuleren", vervolgt de Amerikaan, die overigens niet het gevoel heeft dat hij veel lijkt op de voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone. "Ik verschil heel veel van meneer Ecclestone. Ik heb ontzettend veel respect voor wat hij heeft opgezet in de Formule 1, maar de wereld is veranderd en dus voeren wij een ander beleid dan hij."

Zo wil Carey het team van Ferrari niet te veel voordelen geven. "Ferrari is een uniek team maar het betekent niet dat zij allemaal voordelen krijgen toegeschoven. Het is ons doel om ieder team gelijk te behandelen."

4 reacties

    Special Hannah Schmitz: het meesterbrein achter het succes van Max Verstappen