Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas jubelt na verlenging contract GP Nederland: "Ze hebben de lat hoog gelegd"

Nadat bekend is geworden dat de GP van Nederland ook in 2024 en 2025 op de kalender zal staan, laat F1-baas Stefano Domenicali weten daar zeer, zeer blij mee te zijn.

F1-baas Stefano Domenicali krijgt wekelijks ongetwijfeld meerdere verzoeken van steden en landen om daar Grands Prix te organiseren. Sommige zullen meer geld bieden dan de GP in Zandvoort, maar de Italiaan is zo enthousiast over de race in Nederland dat hij niet lang na moest denken over een contractverlenging. Hij legt uit. "De GP van Nederland heeft zich snel op de kalender gevestigd als favoriet van de fans en brengt elk jaar ongelooflijk veel energie en een geweldige beleving", zo laat de hoogste Formule 1-baas deze donderdagochtend weten.

Bewijs

De F1-baas is in zijn nopjes met de nieuwe deal met de organisatie in Zandvoort. "De uitverkochte Grands Prix van de afgelopen twee jaar hebben de lat hoger gelegd op het gebied van organisatie, entertainment en duurzaamheid, en we zijn verheugd onze relatie met ze te verlengen." Dat de GP van Nederland twee jaar langer doorgaat, toont volgens Domenicali aan hoe goed de organisatie en de race daadwerkelijk is. "Er is een enorme vraag naar F1-races, dus het is een bewijs van wat het team heeft gedaan om Zandvoort tot en met 2025 op de kalender te krijgen.”

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer