Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

F1-baas plaatst Verstappen op een voetstuk: "Dan voel je die magie"

Ross Brawn, managing director van de Formule 1, slaat Max Verstappen heel hoog aan. Hij doet hem denken aan Michael Schumacher, die de fans op het circuit eenzelfde soort 'magie' kon laten voelen.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ross Brawn is diep onder de indruk van Max Verstappen. De voormalig technisch goeroe van Ferrari, het team waar hij zeer nauw samenwerkte met Michael Schumacher, ziet overeenkomsten tussen de recordkampioen en de Red Bull-coureur. Allebei hebben ze volgens Brawn iets speciaals.

Als F1-insider Brawn vraagt hoe hoog hij Verstappen inschat, antwoordt hij namelijk het volgende: "Ontzettend hoog." Wat volgt is een fraaie vergelijking tussen Verstappen en Schumacher.

"Zijn manier van domineren op Spa-Francorchamps deed me denken aan Michael Schumacher op zijn best. Als een auto perfect is en je een coureur als Schumacher of Verstappen achter het stuur zet, dan lijkt het of ze van een andere planeet zijn. Als toeschouwer voel je dan een zekere magie."

Verstappen als tovenaar?

Maar is de auto op dat moment dan niet té bepalend voor de performance en is een dergelijke dominantie dan niet bijzonder saai? Ja en nee, zo oordeelt Brawn: "Vergeet niet dat er altijd nog een identieke auto rondrijdt met achter het stuur een coureur die niet op diezelfde manier het verschil weet te maken."

"En natuurlijk, we willen heel graag felle gevechten zien tussen zo veel mogelijk coureurs", vervolgt hij. "Maar willen we tegelijkertijd ook niet de echte tovenaars aan het werk zien die zich zo onderscheiden van de rest?"

Gevraagd of er iemand is opgewassen tegen Verstappen, sluit Brawn dat desondanks niet uit: "Max is het ijkpunt, dat staat buiten kijf, net zoals dat het geval was met Michael. De toekomst moet uitwijzen of hij het maximale uit een racedag kan halen als de auto niet op zijn best is. Dat was één van Michaels kwaliteiten. Maar Max is nog jong en lijkt ook in dit aspect een stap in de goede richting te hebben gezet."

De volgende vraag aan Brawn is een puur hypothetische vraag en een vraag die nooit beantwoord zal worden: Hoe zou Schumacher op dezelfde leeftijd het gevecht zijn aangegaan met Verstappen? "Dat kan ik onmogelijk zeggen. Ik weet alleen wel dat het waanzinnig zou zijn geweest om naar te kijken. Michael zou deze nieuwe generatie bolides bovendien zeer gaaf hebben gevonden."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023