Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas reageert op kritiek van Verstappen: "Ik kijk naar het grotere plaatje"

F1-CEO Stefano Domenicali benadrukt dat hij luistert naar de kritiek van Max Verstappen, bijvoorbeeld over de aangepaste Formule 1-formats, maar dat hij altijd naar de sport in zijn geheel kijkt. Volgens Domenicali vergeet men dat hij en Max zeer goed met elkaar omgaan.

Dat Max Verstappen geen fan is van het aangepaste weekendformat in de Formule 1, moge duidelijk zijn. De Nederlander sprak zich uit over een drukker weekend met twee kwalificaties, een sprintrace en een hoofdrace en is daarnaast ook geen voorstander van de bomvolle kalender, dit jaar met 22 races (eerst 23, maar de race op Imola werd afgelast). Hoewel er kritiek is vanuit de Red Bull-rijder op de F1 is dit volgens CEO Stefano Domenicali helemaal prima. Als er in de Beyond the Grid podcast wordt gevraagd over mogelijke wrijving, ontkracht de grote baas van de koningsklasse dat direct: "Mensen hebben een slecht geheugen. Ik heb een goede band met Max en we spreken elkaar vaak. Ik zal me nooit bemoeien met zijn toekomstplannen", zegt hij, doelend op een mogelijk pensioen van Verstappen, mede door de veranderingen. "Je kunt een andere mening hebben, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen taken en kijk ik zelf naar het grotere plaatje. Als ik een keuze moet maken voor de sport, waar Verstappen het niet mee eens is, dan zal ik proberen om alles uit te leggen. Als hij het begrijpt, dan ben ik blij en zo niet, dan is dat ook goed."

Domenicali lovend over Verstappen

Na de eerste zeven races, allen gewonnen door Red Bull, leidt Verstappen het klassement met 170 WK-punten. Met 117 punten voor de nummer twee, teamgenoot Sergio Perez, is er al een comfortabele voorsprong opgebouwd. "Heel indrukwekkend", zo noemt Domenicali de rijkunsten van de Limburger. "Als coureur is hij volledig toegewijd. De cijfers spreken ook voor zich. Ik wil coureurs uit verschillende generaties niet echt met elkaar vergelijken, maar qua skills en aanpak is hij zeer indrukwekkend. Hij heeft nu een fantastische wagen, maar hij is ongetwijfeld een van de beste coureurs aller tijden", aldus de F1-CEO.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje