© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

F1-baas: 'Kosten fors omlaag, maar karakter behouden'

15 aug. 2017 19:15 Rik Alkema 0 reacties
De Formule 1 is al sinds de oorsprong in 1950 een peperdure sport, maar de afgelopen jaren zijn de kosten de pan uit gerezen. Door de hoge kosten zijn de verschillen tussen de vermogende teams en de minder vermogende teams groter en groter geworden, waardoor er grote verschillen onstaan op het circuit. Hoog tijd voor een flinke kostenbesparing, vindt F1-baas Chase Carey.

Formule 1-baas Chase Carey wil fors snijden in kosten

Het is een, vooral bij kleinere teams, vaak gehoord probleem: er is niet voldoende geld. De topteams, Mercedes, Ferrari en Red Bull, geven verreweg het meest uit van alle teams en staan daarom ook bovenaan. De andere teams hebben veel minder te besteden en zijn niet in staat om het de topteams moeilijk te maken.

Formule 1-baas Chase Carey vindt het daarom tijd voor verandering. Hij wil flink snijden in de kosten die de Formule 1-teams maken.

"We zijn zeker op zoek naar manieren waarop we in de kosten kunnen snijden op een manier waarop minder vermogende teams er ook profijt van hebben. Iedereen, inclusief de sport, moet er van kunnen profiteren. Dat maakt ook de competitie spannender", aldus Carey.

Het snijden in kosten stuit op weerstand van vooral de topteams, omdat het volgens hen de ontwikkeling, waar de Formule 1 om draait, stil legt. Carey wil dan ook geen afbreuk doen aan de kern van de sport.

"We willen de kosten drastisch verminderen, maar het karakter moet behouden blijven. We willen de sport niet standaardiseren, maar sommige onderdelen kunnen we wel uniform maken."

"Momenteel is het probleem dat een aantal teams veel meer geld uitgeeft dan de rest, waardoor er grote verschillen ontstaan op de baan. Het doel is dus om de kosten vergelijkbaar, dus niet gelijk, te maken. Dat kan de competitie verbeteren en de sport uiteindelijk verder brengen", besluit Carey.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen