Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-baas spreekt schande van onderzoek naar Wolff

Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, heeft voor het eerst gereageerd op het ingetrokken onderzoek naar Toto en Susie Wolff. De Italiaan is niet blij, maar benadrukt tegelijkertijd het belang van de FIA.

Wolff Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het ingetrokken FIA-onderzoek naar Toto en Susie Wolff hield de gemoederen flink bezig. Een businessmagazine publiceerde een artikel over mogelijke belangenverstrengeling tussen de Mercedes-teambaas en zijn vrouw, de manager van de F1 Academy, waarna teams daarover geklaagd zouden hebben. De FIA kondigde snel aan een onderzoek te gaan starten.

Het kwam de mondiale autosportbond op boze statements van de familie Wolff én de Formule 1-teams te staan. Alle overige teams stelden namelijk dat zij er niets mee te maken hadden, waardoor de FIA zich genoodzaakt zag om het onderzoek weer in te trekken. Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1, vindt er het zijne van in gesprek met het Italiaanse Rai.

"Ik denk dat hoe meer de F1 groeit, hoe minder het onderscheid tussen de FIA en de F1 relevant wordt", vertelt Domenicali. "We moeten het hebben over een sportplatform dat een spreiding van vaardigheden nodig heeft. Iedereen moet zijn geweten onderzoeken om zijn werk beter te kunnen uitvoeren. Op een moment als deze hebben we een federatie (de FIA red.) nodig die het onderzoek op de juiste manier uitvoert."

Domenicali benadrukt het belang van de FIA

Domenicali heeft ook positieve woorden voor de FIA. "We hebben geluk dat we dit werk kunnen doen, omdat er buitengewone federaties over de hele wereld zijn. We kunnen niet zonder de marshals en de wedstrijdleidingen, en zonder hun bijdrage zouden we ons werk niet kunnen doen. Maar het is duidelijk dat bepaalde standpunten niet mogen worden ingenomen en ik geloof dat dit een kwestie is waar we in de toekomst op moeten letten. Onze geloofwaardigheid staat op het spel."

De Italiaan stelt ook dat de waarde van de Formule 1 op verschillende manieren bepaald kan worden. "De waarde van de F1 kan op verschillende manieren worden vastgesteld. Er is een waarde van het bedrijf op de beurs en die is puur economisch. Er is ook een waarde van het bedrijf dat verbonden is aan ons platform, met alle partners die investeren, met de teams en met ons."

"Er is tevens sprake van een buitengewone groei in het aantal volgers. De uitdaging is om de groei te kwantificeren. We moeten goed nadenken hoe we deze basis kunnen behouden en verbeteren", sluit Domenicali af.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

8 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen