Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

F1-baas vergelijkt Verstappen en Schumacher: "Max had het voordeel dat zijn vader niet won"

Ross Brawn stipt een belangrijk verschil in de carrières van Max Verstappen en Mick Schumacher aan. De F1-baas vindt dat laatstgenoemde coureur het lastiger heeft op de grid, terwijl het juist erg goed gaat.

Verstappen Schumacher GB
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Het is nog altijd niet zeker of Mick Schumacher volgend jaar weer op de Formule 1-grid staat. De Haas-coureur kent hoogte- en dieptepunten in het huidige seizoen. Teamgenoot Kevin Magnussen doet het, weliswaar met meer ervaring, stukken beter. Ondertussen is er regelmatig kritiek op de rijkunsten van Schumacher.

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, vindt dit onterecht. "Mick is dit jaar enorm verbeterd. Hij heeft in Magnussen een goede referentie als teamgenoot en hij staat nu op een belangrijk kruispunt in zijn carrière", zegt Brawn tegen F1 Insider. "Hij verdient zeker weten de volgende stap in zijn carrière."

Verschil tussen Schumacher en Verstappen

Brawn baalt dat Schumacher junior afgerekend wordt op zijn resultaten in de koningsklasse. Schumachers resultaten worden vaak naast die van zijn vader gelegd. Met zeven wereldkampioenschappen en de status als F1-legende is dit vaak lastig. "Hij is anders dan zijn vader, die altijd meteen op de limiet zat", beargumenteert Brawn. "Maar uiteindelijk won hij ook titels in de juniorenklassen."

"Hij is zeer getalenteerd en heeft de werkwijze 100% van zijn vader overgenomen. Hij is uitermate geschikt om zich te verbeteren, dat is cruciaal", aldus de goede vriend van Michael Schumacher, die de situatie van de Haas-coureur vergelijkt me de situatie bij Max en Jos Verstappen. "Het grote voordeel van Max ten opzichte van Mick was dat zijn vader in Nederland een held was, maar niet won."

"Hij was geen zevenvoudig wereldkampioen en is geen icoon zoals Michael in Duitsland is. Dat verhoogt de druk op Schumacher."

Ook interessant:

Krijgt Verstappen in De Vries een Nederlandse 'teamgenoot' binnen Red Bull?

De tijd heeft sinds de Formule 1 Grand Prix van Italië bepaald niet stilgestaan en al helemaal niet voor Nyck de Vries. Hij steelt de headlines en zoals het zich nu laat aanzien ook het AlphaTauri stoeltje voor 2023. Zou dat een goede move zijn voor de tweede Nederlander op de Formule 1-grid? Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

30 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023