Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas vergelijkt Verstappen en Schumacher: "Max had het voordeel dat zijn vader niet won"

Ross Brawn stipt een belangrijk verschil in de carrières van Max Verstappen en Mick Schumacher aan. De F1-baas vindt dat laatstgenoemde coureur het lastiger heeft op de grid, terwijl het juist erg goed gaat.

Het is nog altijd niet zeker of Mick Schumacher volgend jaar weer op de Formule 1-grid staat. De Haas-coureur kent hoogte- en dieptepunten in het huidige seizoen. Teamgenoot Kevin Magnussen doet het, weliswaar met meer ervaring, stukken beter. Ondertussen is er regelmatig kritiek op de rijkunsten van Schumacher. Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, vindt dit onterecht. "Mick is dit jaar enorm verbeterd. Hij heeft in Magnussen een goede referentie als teamgenoot en hij staat nu op een belangrijk kruispunt in zijn carrière", zegt Brawn tegen F1 Insider . "Hij verdient zeker weten de volgende stap in zijn carrière."

Verschil tussen Schumacher en Verstappen

Brawn baalt dat Schumacher junior afgerekend wordt op zijn resultaten in de koningsklasse. Schumachers resultaten worden vaak naast die van zijn vader gelegd. Met zeven wereldkampioenschappen en de status als F1-legende is dit vaak lastig. "Hij is anders dan zijn vader, die altijd meteen op de limiet zat", beargumenteert Brawn. "Maar uiteindelijk won hij ook titels in de juniorenklassen." "Hij is zeer getalenteerd en heeft de werkwijze 100% van zijn vader overgenomen. Hij is uitermate geschikt om zich te verbeteren, dat is cruciaal", aldus de goede vriend van Michael Schumacher, die de situatie van de Haas-coureur vergelijkt me de situatie bij Max en Jos Verstappen. "Het grote voordeel van Max ten opzichte van Mick was dat zijn vader in Nederland een held was, maar niet won." "Hij was geen zevenvoudig wereldkampioen en is geen icoon zoals Michael in Duitsland is. Dat verhoogt de druk op Schumacher."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'