Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-baas wil Porsche, Lamborghini en Aston Martin in de Formule 1

Formule 1-baas Ross Brawn wil graag nieuwe autofabrikanten aantrekken in de Formule 1. Momenteel is het echter niet heel aantrekkelijk om in de Formule 1 te stappen, beseft ook Brawn. Brawn wil het dan ook een stuk aantrekkelijker maken voor autofabrikanten.

Specifiek wil Ross Brawn drie nieuwe autofabrikanten op korte termijn toevoegen aan de Formule 1. "Porsche is een van de fabrikanten" , zegt Brawn tegen het Duitse Sport Bild. "Maar ook Lamborghini en Aston Martin." Vooral het huidige motorreglement is een doorn in het oog van nieuwe toetreders. Omdat de motoren zo complex zijn, durft geen enkele fabrikant het aan om in te stappen. Daar wil Brawn dus snel wat aan doen, om het zo aantrekkelijker te maken voor Porsche, Aston Martin en Lamborghini.

"Ik kan je verzekeren dat met het huidige motorreglement er geen enkele fabrikant instapt" , stelt Brawn dan ook. "Dat is waarom we het goedkoper en simpeler moeten maken in de toekomst." Al met al moet er dus op korte termijn wat gebeuren. Daarbij zijn de wijzigingen in 2021 al een eerste stap in een goedkope en simpele motor. "We moeten een uiteindelijk een omgeving creëren die aantrekkelijk is voor nieuwe fabrikanten" , besluit Brawn zonder concrete oplossingen te noemen.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"