Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mick Schumacher

F1-baas ziet familienaam Schumacher graag terugkeren bij Ferrari

Mick Schumacher maakt zich op voor zijn tweede seizoen in de Formule 1. De Duitser zal opnieuw voor het team van Haas uitkomen in de koningsklasse, maar als het aan de Formule 1-baas ligt, zal hij in de toekomst toch voor een ander team rijden. Stefano Domenicali zou het geweldig vinden als Schumacher naar Ferrari zou gaan.

Mick Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Hungary

Het afgelopen seizoen was het debuutjaar van Mick Schumacher in de Formule 1. De Duitser rijdt voor Haas, dat onlangs als eerste team de nieuwe auto voor het aankomend seizoen onthulde.

Schumacher en zijn teamgenoot Nikita Mazepin zullen hopen dat die auto beter is dan zijn voorganger, met de 2021-bolide wisten beide coureurs geen potten te breken. Dat zag ook Stefano Domenicali, de baas van de Formule 1.

De Italiaan kon wel zien dat Schumacher zijn best deed. "Mick doet zijn werk heel goed", vertelt Domenicali tegen F1-Insider. "In 2021 had hij echter geen auto waarmee hij zijn vaardigheden kon vertonen. Ik hoop dat de nieuwe auto van Haas hem de kans geeft om zijn talent te laten zien."

Mick lijkt op vader Michael Schumacher

De Formule 1-baas heeft in het verleden jarenlang voor Ferrari gewerkt. De Italiaan werkt bij de Scuderia onder andere met Michael Schumacher en ziet veel van Michael terug in zijn zoon.

"Natuurlijk zijn er dingen die me aan Michael doen denken. Zijn professionele werkhouding en zijn toewijding bijvoorbeeld. In dat opzicht is hij net zijn vader", aldus Domenicali. "Ik had het voorrecht om met Michael te werken bij Ferarri. En Mick in een Ferrari, natuurlijk zou dat een geweldig vooruitzicht zijn voor de toekomst."

Al weet de F1-baas ook dat een dergelijke overstap en voorlopig niet in zal zitten voor de jonge Duitser. "Op dit moment heeft Ferrari twee fantastische coureurs in Charles Leclerc en Carlos Sainz, die ook nog jong zijn. Maar als Mick er klaar voor is en zich een kans voordoet, zal hij die grijpen."

Binnenkort nog een Schumacher in de Formule 1?

Ralf Schumacher, broer van Michael, heeft ook een zoon die actief is in de autosport. David Schumacher won vorig jaar zijn eerste Formule 3-wedstrijd en Domenicali zou het maar wat graag zien dat ook deze Schumacher de overstap maakt naar de Formule 1.

"Ik heb al met Ralf over David gesproken en ik ben blij om te zien dat hij zich goed ontwikkelt. Ik denk dat hij ook nog een mooie carrière voor zich heeft. En voor de Duitse fans zou dat natuurlijk geweldig zijn."

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"