Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1-CEO stelt grootse veranderingen en nieuw F1-puntensysteem voor

F1-baas Stefano Domenicali heeft een aantal ideeën opgegooid die volgens hem een F1-weekend en het gehele seizoen een stuk interessanter kunnen maken.

first lap Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Formule 1-baas Stefano Domenicali heeft nogal radicale veranderingen voorgesteld in de manier waarop Formule 1-weekenden in de toekomst eruit moeten komen te zien.

In een interview met Corriere della Sera opperde Domenicali ideeën over hoe de opzet van het weekend zou kunnen worden gewijzigd, waarbij coureurs punten tijdens trainingen kunnen scoren en waarbij er sprintraces zijn met een reverse grid.

"Door de jaren heen heeft de F1 de manier van kwalificeren tientallen keren veranderd. Het is een noodzaak om nog meer spektakel te hebben dat niet kan worden uitgesteld", vertelt Domenicali.

"Ik wil altijd vechten voor iets wat meer waarde geeft. We zullen de kwestie in de volgende F1 Commission bespreken: de fans, de organisatoren, iedereen wil het. De sprintrace was slecht het eerste voorbeeld dat verbeterd kon worden."

Punten in vrije trainingen?

Domenicali stelde voor om punten uit te delen tijdens de trainingen om de competitiviteit te vergroten.

"In een normaal weekend, met vrije training 1 en 2 op vrijdag, zou in beide sessies punten moeten gegeven worden, of losse kwalificatieronden of een kwalificatie voor een andere en kortere zaterdagrace in plaats van een derde vrije training. Misschien met een reversed grid."

Hoewel de teams eerder reversed grid-sprintraces afkeurden, denkt Domenicali dat dit het juiste moment is nadat tijdens de recente races in België en Italië een aantal koplopers achteraan de grid startten door gridstraffen.

"We praten over veel dingen. Velen zeggen van niet, maar we hebben in sommige weekenden gezien hoe mooi het is om een gemixte grid te hebben waardoor we meer inhaalacties zien. We hebben de plicht om zoiets te proberen."

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

50 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen