Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-collega weet het zeker: "In gevecht met Verstappen ben ik titelkandidaat"

Max Verstappen en Sergio Perez lijken dit jaar vooralsnog de enige twee kandidaten te zijn voor de wereldtitel, maar een van hun collega's denkt de strijd aan te kunnen gaan als hij een goede auto had gehad.

Lando Norris is inmiddels bezig aan zijn vijfde Formule 1-seizoen bij McLaren. Hij stond meermaals op het podium en kwam in Rusland in 2021 heel dicht bij zijn eerste GP-zege. Bij het Britse team heeft hij op dit moment echter geen enkel uitzicht op succes, want bij McLaren gaat het niet bepaald van een leien dakje. Men kwam dit jaar niet goed uit de startblokken, nadat de ontwikkelingsdoelen in aanloop naar het 2023-seizoen niet werden gehaald. Pas dit weekend krijgt McLaren, hopen ze, een boost door nieuwe onderdelen. Norris is er heel eerlijk over: het gaat niet zo lekker als hij had gehoopt bij McLaren, zo vertelt hij in een interview met The Race . "Het gaat minder dan verwacht, maar dat snapt iedereen. Daarom hebben we natuurlijk ook veel veranderingen gezien bij McLaren. In 2021 ging het goed en in 2022 was de progressie acceptabel. Dit jaar is de stap die we hebben gezet echter ondermaats. Ik verwachtte een grotere stap. Vorig jaar hoopte ik eigenlijk al op iets meer. Dus dit en vorig jaar zijn er wat minder dan gehoopt."

Titelstrijd?

Pas in 2025 denkt McLaren echt mee te kunnen gaan strijden om de hoogste plekken. Als het zover is, dan denkt Norris dat hij met de grote jongens zoals Max Verstappen en Lewis Hamilton mee kan en mee kan dingen om de wereldtitel Formule 1. "Ik heb er vertrouwen in dat ik met Max en Lewis zou kunnen strijden als ik op dit moment in die positie zat. Je zal me niet horen zeggen dat ik ze gemakkelijk versla, maar ik geloof erin dat ik een kampioenskandidaat ben als ik met hen zou moeten strijden voor de titel." "Voor 2024 geloof ik daar nog meer in, en in 2025 nog meer! Als je ook ziet waar Max vandaan komt: Enkele jaren geleden was hij iemand die veel fouten maakte, veel crashte. Iedereen zei dat hij all over the place was, maar kijk 'm nu eens! Hij ziet er zo gecontroleerd, zo professioneel uit." "Ik zal niet zeggen dat ik nu in diezelfde positie zit, maar dat geeft me wel vertrouwen. Het zorgt voor een soort van bevestiging, over hoe ik er over een paar jaar voor kan staan. Die stabiliteit en dat vertrouwen in mezelf en het team, die dingen helpen me veel."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"