Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-collega's verblufd door uitblijven straf Verstappen: "Kan nare situaties opleveren"

Na enkele incidenten in de kwalificatie kwam Max Verstappen er afgelopen weekend slechts met een waarschuwing vanaf. Enkele coureurs fronzen daarom hun wenkbrauwen.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts
Na de kwalificatie voor de GP van Singapore moest Max Verstappen zich maar liefst voor drie incidenten melden. Zo stond hij lang stil aan het einde van de pitstraat, terwijl het licht groen was, en reed hij tijdens Q1 in de weg van Yuki Tsunoda. In de persconferentie voorafgaand aan het GP-weekend in Japan worden de collega's van de Nederlander gevraagd naar het uitblijven van straffen.

Er verschijnt meteen een glimlach op het gezicht van Norris: "Ik wil niet voor teveel controverse zorgen, maar het in de weg rijden van Tsunoda hoorde bestraft te worden. Als je iemand in de weg rijdt, dan is dat niet alleen de schuld van het team. Natuurlijk kreeg Red Bull een boete, maar een coureur moet ook in zijn spiegels kijken."

"De hele ronde heb je de tijd om in je spiegels te kijken, maar het lijkt erop dat veel coureurs daar moeite mee hebben. In mijn optiek horen daar zwaardere straffen voor uitgedeeld te worden. Het verpest de kwalificatie van Yuki, en anders had hij misschien pole kunnen pakken!", grapt hij. "Maar goed, dit jaar is het al een paar keer bij mij gebeurd, in het bijzonder bij bepaalde teams. Je hoeft niets anders te doen dan je batterij op te laden en in je spiegels kijken."

Lando eindigt met een uitsmijter: "Zul je net zien dat ik dit weekend iemand pontificaal in de weg rijd en ik mezelf daardoor voor schut zet", grinnikt de McLaren-coureur.

En wat denkt 'slachtoffer' Yuki er zelf van? De AlphaTauri-coureur wil er niet te veel over uitweiden. "Ik wil niet terugkijken naar Singapore, maar over het algemeen heb ik het gevoel dat ik constant straffen krijg, maar ja, het is wat het is. In Monza heb ik met de FIA gesproken en hebben zij mij hun denkwijze uitgelegd. Daardoor snap ik het over het algemeen wel", aldus de Japanner.

Nare situaties

Als Sergio Perez er naar gevraagd wordt, blijft het stil. Hamilton moedigt hem aan. "Kom op, je hebt altijd je mening klaar staan!"

Checo: "Niet in dit geval, ik schuif 'm door naar jou!"

Hamilton: "Mag je aan het einde van de pitstraat parkeren, Checo?"

Perez: "Niet voor zo'n lange tijd! In de toekomst mag het nu dus wel!", lacht hij.

Hamilton: "Ik weet verder niet wat ik moet zeggen. Ik heb het niet echt gezien. Ik stond ook in de pitstraat op dat moment, maar ik kon niet zien wat er precies gebeurde. We werken altijd nauw samen met de FIA om consistentie te hebben. Er is echter wat variatie, dus we moeten daar aan blijven werken."

Leclerc doet er verbaasd een schepje bovenop. "Voor mij was het wel een beetje een verrassing. Zeker het incident in de pitstraat, want in de toekomst kan dat voor nare situaties zorgen. Maar goed, zoals al gezegd door Lewis, het is altijd een open discussie met de FIA over ons standpunt, om zo voor verbetering te zorgen. Die discussie zal ongetwijfeld opnieuw ontstaan", aldus de Monegask.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

41 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff