Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Emilia-Romagna 2023

F1-coureurs moeten noodweer Imola trotseren zonder bandenwarmers

De Formule 1-coureurs stonden al voor een enorme opgave met de verwachte regenval in Imola, maar daar komt nóg een uitdaging bovenop. Uitgerekend dit weekend introduceert Pirelli nieuwe regenbanden zónder bandenwarmers.

Pirelli Wet Japanese GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De regenbanden waren een belangrijk onderwerp van gesprek na de Formule 1 Grand Prix van Japan in 2022. De race in de regen kon pas laat worden gestart en kende een zeer lastige start: de full wets, de blauwe regenbanden, werkten namelijk totaal niet in de stromende regen.

Reden genoeg voor Pirelli om actie te ondernemen en nieuwe full wets te ontwerpen. De nieuwe compound is al getest door de bandenleverancier van de F1, maar is nog niet gebruikt in een raceweekend. Uitgerekend dit weekend in Imola worden de banden geïntroduceerd in de koningsklasse van de autosport.

Mocht het raceweekend gewoon doorgaan in Italië, dan zullen de regenbanden ongetwijfeld gebruikt gaan worden. De coureurs krijgen hier wel een extra uitdaging bij: de nieuwe regenbanden worden namelijk gebruikt zonder bandenwarmers.

De bandenwarmers zijn niet meer nodig, zo constateerde Pirelli eerder. De GP van Emilia-Romagna wordt de ultieme test voor de bandenleveranciers, want met het noodweer in de regio van Imola zullen de coureurs hoogstwaarschijnlijk in de stromende regen gaan racen. Als het weekend doorgaat.

Ook interessant:

Mercedes hoopt op wonderwapen in strijd met Verstappen

Deze week in de RN365 F1-podcast speciale aandacht voor de GP in Imola, de kansen van Verstappen aldaar en de grote aanstaande update voor de Mercedes-bolide. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk praten je bij. Beluister 'm hieronder.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi