Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

F1-coureurs op de bres voor omstreden maatregel: "We kunnen nu eenmaal niet zonder"

De één verfoeit het, de ander zweert erbij: het DRS-systeem. Volgens menig Formule 1-coureur is het nu eenmaal zo dat men in de moderne Formule 1 niet zonder kan.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Fan van het DRS-systeem zijn Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas allerminst, maar ze zien het als een noodzakelijk kwaad: "We kunnen nu eenmaal niet zonder", zo luidt het devies.

Inhalen in de Formule 1 was in de voorbije jaren een groot probleem, zelfs mét de inzet van het DRS-systeem. Om niet helemaal zonder inhaalacties te blijven, heeft men DRS gewoon nodig, zo weet Carlos Sainz, die tijdens de GP van Abu Dhabi constateerde dat inhalen zonder DRS (er was sprake van een storing) niet mogelijk is.

"Die ronden lieten zien dat inhalen zonder Drag Reduction System in de Formule 1 vandaag de dag niet mogelijk is. In de moderne Formule 1 hebben we het gewoon nodig", aldus de McLaren-coureur die bijval krijgt van Ricciardo en Bottas.

"Die ronden zonder DRS waren ronduit saai. Op sommige circuits, waaronder bijvoorbeeld Monza, zijn we voor inhaalacties van DRS afhankelijk. Ik weet wat dat veel mensen het als een gekunsteld iets zien, maar we kunnen niet zonder", zo oppert de Australiër.

"Ik hoop dat we in de toekomst afscheid kunnen nemen van DRS (Valtteri Bottas doelt op de nieuwe regels voor 2021), maar tot die tijd is het hebben van DRS een goed iets", aldus de Fin in dienst van Mercedes.

4 reacties