Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureurs positief over inzet van drie wagens per team

Hoe kan de Formule 1-grid in de toekomst meer body krijgen? Het is een vraagstuk waarover de autosportbond haar hersenen al maanden, zoniet jaren, kraakt. Moeten er misschien extra wagens worden toegevoegd aan de startopstelling, kunnen er teams komen met drie in plaats van twee bolides?

De coureurs die op donderdag in Singapore in de rijderspersconferentie mochten zetelen, waren unaniem voor extra wagens op de grid.

"Het is een goed plan, het klinkt in ieder geval leuk", zegt Kevin Magnussen, die momenteel een gooi doet naar de leiding in het zogenaamde 'B-kampioenschap'. Aldaar heeft hij slechts drie puntjes achterstand op Nico Hülkenberg. Het scoren van punten zou voor een coureur van Haas moeilijker kunnen worden als er meer Mercedessen, Ferrari's en Red Bulls op de grid staan, maar daar heeft de Deen nog niet over nagedacht. "Het zou goed kunnen zijn voor de F1, het zou ook slecht kunnen zijn. De pitstraat wordt in ieder geval wel wat krapjes." Kampioenschapsleider Lewis Hamilton voelt voor een uitbreiding van de grid, maar denkt dat het inzetten van drie wagens per stal niet de juiste oplossing is. "Ik wil wel meer auto's, maar misschien is het beter om meer teams te hebben dan dat het is om drie rijders per team in te laten rijden." Ook Kimi Raikkonen ziet het wel zitten om met meer dan negentien andere coureurs de baan te delen, maar beseft zich ook gelijk dat er veel aanpassingen plaats moeten vinden. "Leuk plan hoor, maar er zijn zoveel dingen die er moeten veranderen. Ik denk dat het vrij lastig wordt om dit uiteindelijk te realiseren." Tot slot weet Brendon Hartley er nog een positieve draai aan te geven. "Voor de onderhandelingen voor 2019 zou het wat eenvoudiger zijn als het team over drie stoeltjes zou beschikken", grapt de Nieuw-Zeelander.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi