Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
FIA

F1-coureurs verdeeld over FIA: "Ik vertrouw ze niet, Masi had meer ervaring"

Niet alle coureurs zijn volledig tevreden over het handelen van de FIA tijdens de afgelopen Grands Prix. Yuki Tsunoda uit forse kritiek op het veiligheidsorgaan van de autosport, terwijl anderen juist meer begrip tonen.

Tsunoda rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na de gebeurtenissen tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi 2021 is de wedstrijdleiding van de FIA op de schop gegaan. Michael Masi moest plaatsmaken voor nieuwe wedstrijdleiders, maar kritiek van de Formule 1-coureurs blijft niet uit. Yuki Tsunoda is een van de coureurs die zeer kritisch is over het handelen van de FIA.

De AlphaTauri-coureur hekelt de inconsistentie bij het veiligheidsorgaan binnen de autosport. "Ik vertrouw de FIA niet", zegt hij in Bakoe ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Elke keer zijn ze super inconsistent. Ik heb al vier reprimandes ontvangen en van de laatste keer in Monaco weet ik nog steeds niet waarom."

Tsunoda kreeg in Monaco een reprimande voor het in de weg zitten van Kevin Magnussen, maar is het er duidelijk niet mee eens. "Het is niet goed om te zeggen dat andere coureurs het ook deden, maar anderen deden veel ergere dingen en daar werd niet naar gekeken, terwijl er bij andere races ineens heel strikt werd gehandeld."

"Ik probeer gewoon de regels te handhaven en zo veilig mogelijk te handelen zodat ik niet in de problemen kom. Dus ik denk niet dat het moet zijn: 'oké, Max en Checo gingen in Monaco over de lijn, dus nu kunnen we het wel doen', ik denk dat elke situatie weer anders is."

Tsunoda looft ervaring van Masi

Volgens de Japanse coureur is minder ervaring van de nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduardo Freitas, een van de oorzaken waardoor er niet consistent genoeg wordt gehandeld. "Het is een compleet nieuwe stijl van de wedstrijdleiding. Ik zeg niet alleen maar negatieve dingen, want het is ook goed dat ze proberen zo consistent en zo eerlijk mogelijk te zijn met alle teams."

"De track limits zijn bijvoorbeeld duidelijker nu. Bij veel andere dingen, zoals een incident tijdens de race of iets met het verkeer en dat soort dingen, daar denk ik dat Michael Masi meer ervaring had. Als ik het vergelijk", aldus Tsunoda."

Gasly en Magnussen oneens met Tsunoda

Niet elke coureur lijkt zich druk te maken over het handelen van de FIA. Pierre Gasly grapt: "Ik hoorde dat Yuki wat problemen heeft met de stewards op dit moment. Hij schijnt niet zo blij te zijn met de gemaakte keuzes... maar vanuit mijn kant vind ik dat het prima gaat."

Ook Kevin Magnussen legt in Bakoe uit dat er geen problemen zijn met de nieuwe wedstrijdleiding. "Ik denk dat het duidelijk is dat we nu roteren met nieuwe mensen binnen de FIA. Er zijn zeker wat verbeteringen nu. Ze zijn begonnen met een nieuwe baan, dus geef ze wat tijd om alles uit te zoeken", aldus de Haas-coureur.

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels