Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Andretti Formula Racing

F1-coureurs verwelkomen nieuw team op één voorwaarde

Het nieuws dat de FIA de inschrijving van Andretti Formula Racing voor de Formule 1 heeft goedgekeurd, blijft een belangrijk onderwerp van gesprek. De coureurs stellen één voorwaarde.

Russell Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recentelijk maakte de FIA bekend dat ze de inschrijving van Andretti Formula Racing hebben goedgekeurd. Daardoor mag het team van Michael en Mario Andretti door naar de laatste fase in het proces en gaan onderhandelen met de Formule 1 en de teams. Dat is nog geen gesneden koek, aangezien niet iedereen even blij is met de komst van Andretti. De coureurs zijn ietsje positiever, maar stellen tegenover onder andere RacingNews365 wel dat er een bepaalde voorwaarde aan hangt.

George Russell opent het bal. "Ik denk dat we kwalitatieve competitie willen zien in de Formule 1. Ik ben er niet voor en niet tegen, maar als er een extra team aan de grid wordt toegevoegd, moeten ze kwaliteit uitstralen. In een ideale wereld willen we namelijk alle teams tegen elkaar zien strijden. Ik ben er zeker van dat de Formule 1 tot de juiste beslissing komt. Ik vind het gewoon belangrijk dat kwaliteit boven kwantiteit wordt geplaatst."

Lawson verwijst naar kansen voor jonge coureurs

Liam Lawson ziet de toetreding van Andretti wel zitten, ook omdat het jonge coureurs extra kansen op een stoeltje zou geven. De Nieuw-Zeelander verwijst naar zijn eigen situatie. "Ik denk dat het in mijn situatie zeker had kunnen helpen als er meer auto's op de grid stonden. Het is niet iets waar ik echt over heb nagedacht, want het is al lange tijd zo dat we tien teams hebben. Toch zou het coureurs kunnen helpen om eerder definitief een stoeltje te bemachtigen."

"Ik denk dat het mooi is dat er zoveel interesse in de Formule 1 is op dit moment", vult Esteban Ocon zijn collega's aan. "Vooral dat ook grote namen zich melden. Ik weet niet hoe de toekomst eruit gaat zien, maar waarschijnlijk zal er snel een definitief oordeel gevormd worden."

Sergio Perez vindt dat de naam Andretti op zichzelf al iets toevoegt. "Het is een grote naam en zeker een goed team om aan de sport toe te voegen, maar de beslissing ligt niet bij ons als coureurs. Laten we zien wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de 'toetreding' van Andretti tot de Formule 1

F1-journalist Aaron Deckers en RacingNews365 F1-host Joris Mosterdijk vertellen je alles over het nieuws omtrent Andretti. De FIA gaf het team groen licht voor de toetreding tot de Formule 1, maar er is nog niets zeker. Waarom? Deckers verklaart in de onderstaande video.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt